Om je relatie officieel te maken kun je trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Je kunt ook een samenlevingscontract laten opstellen. Ben je er nog niet uit welke vorm het beste bij je past? Kijk dan op de site van Rijksoverheid.

Je doet de melding in de gemeente waar je wilt trouwen. Wonen jullie in het buitenland en is één van jullie Nederlander dan moet de melding bij de gemeente Den Haag worden gedaan. Wonen jullie in het buitenland en hebben jullie beiden niet de Nederlandse nationaliteit, dan is trouwen of registratie partnerschap in Nederland niet mogelijk.

Wij wensen jullie veel succes met de voorbereiding en alvast een prachtige dag.

Melding van het huwelijk of een geregistreerd partnerschap

Officieel meldt u een huwelijk of een geregistreerd partnerschap tenminste 2 weken en maximaal 1 jaar vóór de huwelijksdatum. De planning van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap met een uitgebreide ceremonie (optie 1) vergt meer tijd. Daarom vragen wij u in dat geval de melding minimaal 8 weken voor de huwelijksdatum te doen. 

Wilt u een kosteloze ceremonie? Inwoners waarvan minimaal één van beiden in Valkenswaard woont, hebben voorrang. Voor inwoners van buiten de gemeente bestaat een wachttijd van minimaal één jaar. 

U kunt online melding doen van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap door beiden in te loggen met uw DigiD. De betaling, die bij de aangifte noodzakelijk is, wordt direct gedaan via iDeal. 

Zorg dat de volgende documenten beschikbaar zijn om te uploaden:

  • kopieën van uw legitimatiebewijzen
  • kopieën legitimatiebewijzen getuigen
  • bij trouwen op locatie: ingevulde toestemmingsformulier van de eigenaar van de locatie.

Direct uw huwelijk of geregistreerd partnerschap melden