Bedrijventerreinen

De gemeente Valkenswaard beschikt over diverse bedrijventerreinen. Hieronder vindt u een overzicht van de bedrijventerreinen:

  • bedrijvenpark Den Dries (2 hectare)
  • bedrijventerrein Dommelen (2,5 hectare)
  • bedrijventerrein Van Linschotenstraat (3,6 hectare)
  • bedrijventerrein Schaapsloop 1 (70 hectare)
  • bedrijventerrein Schaapsloop 2 (12 hectare)
  • bedrijvencentrum Delta (circa 60 kleinschalige bedrijven)

Huisvesting voor ondernemers

De gemeente Valkenswaard verkoopt of verhuurt zelf geen winkel- of bedrijfspanden. Place For Bizz Valkenswaard(externe link) en Het REDBiRD innovatiecentrum(externe link) bieden verschillende soorten huisvesting aan voor ondernemers in Valkenswaard.

Gronduitgifte

Op dit moment heeft de gemeente geen grond op bedrijventerreinen in de verkoop. Alle bedrijfskavels zijn uitgegeven. Dit zal op de korte termijn ook niet veranderen.

Ook al heeft de gemeente zelf geen gronden in de verkoop. Zij helpt u wel graag bij vestiging op één van de bestaande bedrijventerreinen. Daarvoor kunt u contact opnemen met accountmanager Marco Faas, tel. (040) 208 35 09 of e-mail: marco.faas@valkenswaard.nl.

Pand of bedrijfsterrein uitbreiden of verbouwen

Als u op uw eigen terrein uw pand wilt uitbreiden, is het raadzaam bij de gemeente na te gaan of dit volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Op de website Ruimtelijkeplannen.nl kunt u alle bestemmingsplannen inzien(externe link).

Heeft u (verbouw)bouwplannen en/of moeten er objecten worden gesloopt, dan kan het zijn dat hiervoor een omgevingsvergunning nodig is. Op www.omgevingsloket.nl(externe link) kunt u een vergunningencheck doen. Op de Snelbalie vergunningen kunt u nagaan of u voor andere activiteiten vergunning nodig heeft zoals diverse horeca-gerelateerde activiteiten.

Snelbalie vergunningen

Wilt u uw (ver)bouwplannen liever bespreken met een medewerker van de gemeente, dan kan dit natuurlijk.

Maak een afspraak voor een vooroverleg omgevingsvergunning