Bedrijventerreinen

De gemeente Valkenswaard beschikt over diverse bedrijventerreinen. Hieronder vindt u een overzicht van de bedrijventerreinen:

  • bedrijvenpark Den Dries (2 hectare)
  • bedrijventerrein Dommelen (2,5 hectare)
  • bedrijventerrein Van Linschotenstraat (3,6 hectare)
  • bedrijventerrein Schaapsloop 1 (70 hectare)
  • bedrijventerrein Schaapsloop 2 (12 hectare)
  • bedrijvencentrum Delta (circa 60 kleinschalige bedrijven)

Huisvesting voor ondernemers

De gemeente Valkenswaard verkoopt of verhuurt zelf geen winkel- of bedrijfspanden. Place For Bizz Valkenswaard en Het REDBiRD innovatiecentrum bieden verschillende soorten huisvesting aan voor ondernemers in Valkenswaard.

Gronduitgifte

Op dit moment heeft de gemeente geen grond op bedrijventerreinen in de verkoop. Alle bedrijfskavels zijn uitgegeven. Dit zal op de korte termijn ook niet veranderen.

Ook al heeft de gemeente zelf geen gronden in de verkoop. Zij helpt u wel graag bij vestiging op één van de bestaande bedrijventerreinen. Daarvoor kunt u contact opnemen met accountmanager Marco Faas, tel. (040) 208 35 09 of e-mail: marco.faas@valkenswaard.nl.

Pand of bedrijfsterrein uitbreiden of verbouwen

Als u op uw eigen terrein uw pand wilt uitbreiden, is het raadzaam bij de gemeente na te gaan of dit volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Op de website Ruimtelijkeplannen.nl kunt u alle bestemmingsplannen inzien.

Heeft u (verbouw)bouwplannen en/of moeten er objecten worden gesloopt, dan kan het zijn dat hiervoor een omgevingsvergunning nodig is. Op www.omgevingsloket.nl kunt u een vergunningencheck doen. Op de Snelbalie vergunningen kunt u nagaan of u voor andere activiteiten vergunning nodig heeft zoals diverse horeca-gerelateerde activiteiten.

Snelbalie vergunningen

Wilt u uw (ver)bouwplannen liever bespreken met een medewerker van de gemeente, dan kan dit natuurlijk.

Maak een afspraak voor een vooroverleg omgevingsvergunning

Wijziging gegevens gebruiker bedrijfspand

Vestigt u zich als nieuw bedrijf in Valkenswaard? Of wilt u een wijziging in de gegevens of een verhuizing van uw bedrijf doorgeven? Doe dit snel en gemakkelijk met onderstaand formulier.

  • Tip: zorg dat u uw KvK-nummer bij de hand heeft. U kunt dit vinden op het uittreksel van de Kamer van Koophandel. Heeft u geen KvK-nummer, vul dan het vestigingsnummer in.

wijzigen gegevens bedrijfspand