Wat is het?

Heeft u interesse om uw bedrijf in Valkenswaard te vestigen? Wilt u uw bedrijf verplaatsen binnen de gemeente? Wilt u een bedrijf (aan huis) starten? Wilt u uw huidige locatie verbouwen? Dan kan de informatie hieronder voor u nuttig zijn. In de gemeente worden geen vestigingsvergunningen afgegeven. Het volstaat als u zich in laat schrijven bij de Kamer van Koophandel(externe link). Ook wijzigingen met  betrekking tot adres- en contactgegevens van uw bedrijf kunnen hier(externe link) worden doorgegeven. 

Wat moet ik doen?

Heeft u een locatie gevonden voor uw bedrijf? Vraag dan eerst bij de gemeente na of de activiteit die u wilt uitvoeren wel is toegestaan volgens het op de locatie geldende omgevingsplan. Neem contact op met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente om na te gaan of activiteiten op een bepaalde locatie mogen worden uitgevoerd.

Aanvullende informatie

U heeft bouw-, verbouw-, of sloopplannen en heeft hierover vragen. Wilt u weten of u een omgevingsvergunning nodig heeft of niet? Dan kunt u een vergunningencheck uitvoeren op www.omgevingsloket.nl(externe link).

Voor meer informatie over de procedure, de beoordelingscriteria en de kosten raadpleegt u de productinformatie over bouwen en verbouwen. 

Horeca

Ondernemen in de horeca begint bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Wil je binnenkort een horecazaak starten? Of ben je al horecaondernemer? Koninklijke Horeca Nederland biedt alle kennis en ervaring om jou te helpen bij het opstarten van een goede, gezonde onderneming. Als horecaondernemer sta je er niet alleen voor. Dé branchevereniging voor de horeca zet zich samen met de gemeente in voor gastvrijheid en verbinding.

Advies

Heb jij vraagstukken over ondernemen in de horeca en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Experts van KHN, onder andere op het gebied van wet- en regelgeving en arbeidsovereenkomsten, adviseren jou graag! En een regiomanager in jouw regio geeft persoonlijk advies en ondersteuning. Ga voor meer informatie naar khn.nl(externe link)

Profiteer als lid van de kennis en expertise van KHN

Als KHN-lid profiteer je van alle kennis en diensten van KHN. Waaronder antwoord op horeca gerelateerde vragen, belangenbehartiging, korting bij verschillende horecapartners en informatie over de laatste ontwikkelingen in de horecabranche. Juist nu, in een tijd waarin de actualiteit zich razendsnel ontwikkelt en de horecabranche vele uitdagingen kent, kun je als (startend) horecaondernemer wel wat steun en advies gebruiken.

Vragen of meer informatie over het lidmaatschap?

Kijk voor meer informatie hier(externe link). Uiteraard staan we je ook graag te woord.

Liever een afspraak met de KHN regiomanager?

Bel met Casimir Stahlecker, 06-12051304, c.stahlecker@khn.nl 

KHN afdeling Valkenswaard

Voorzitter: Harold van Asperdt 06-15011595
Bestuurslid: Jos van Leuven 06-43646017