Bedrijf starten

Wat is het?

Heb je interesse om jouw bedrijf in Valkenswaard te vestigen? Wil je jouw bedrijf verplaatsen binnen de gemeente? Wil je een bedrijf (aan huis) starten? Wil je jouw huidige locatie verbouwen? Dan kan de informatie hieronder voor je nuttig zijn. In de gemeente worden geen vestigingsvergunningen afgegeven. Het volstaat als je zich in laat schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook wijzigingen met  betrekking tot adres- en contactgegevens van jouw bedrijf kunnen hier worden doorgegeven. 

Wat moet ik doen?

Heb je een locatie gevonden voor jouw bedrijf? Vraag dan eerst bij de gemeente na of de activiteit die je wilt uitvoeren wel is toegestaan volgens het op de locatie geldende omgevingsplan. Neem contact op met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente om na te gaan of activiteiten op een bepaalde locatie mogen worden uitgevoerd.

Aanvullende informatie

Je hebt bouw-, verbouw-, of sloopplannen en heeft hierover vragen. Wil je weten of je een omgevingsvergunning nodig heeft of niet? Dan kun je een vergunningencheck uitvoeren op www.omgevingsloket.nl.

Voor meer informatie over de procedure, de beoordelingscriteria en de kosten raadpleeg je de productinformatie over bouwen en verbouwen. 

Horeca

Ondernemen in de horeca begint bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Wil je binnenkort een horecazaak starten? Of ben je al horecaondernemer? Koninklijke Horeca Nederland biedt alle kennis en ervaring om jou te helpen bij het opstarten van een goede, gezonde onderneming. Als horecaondernemer sta je er niet alleen voor. Dé branchevereniging voor de horeca zet zich samen met de gemeente in voor gastvrijheid en verbinding.

Advies

Heb jij vraagstukken over ondernemen in de horeca en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Experts van KHN, onder andere op het gebied van wet- en regelgeving en arbeidsovereenkomsten, adviseren jou graag! En een regiomanager in jouw regio geeft persoonlijk advies en ondersteuning. Ga voor meer informatie naar khn.nl

Profiteer als lid van de kennis en expertise van KHN

Als KHN-lid profiteer je van alle kennis en diensten van KHN. Waaronder antwoord op horeca gerelateerde vragen, belangenbehartiging, korting bij verschillende horecapartners en informatie over de laatste ontwikkelingen in de horecabranche. Juist nu, in een tijd waarin de actualiteit zich razendsnel ontwikkelt en de horecabranche vele uitdagingen kent, kun je als (startend) horecaondernemer wel wat steun en advies gebruiken.

Vragen of meer informatie over het lidmaatschap?

Kijk voor meer informatie hier. Uiteraard staan we je ook graag te woord.

Liever een afspraak met de KHN regiomanager?

Bel met Casimir Stahlecker, 06-12051304, c.stahlecker@khn.nl 

KHN afdeling Valkenswaard

Voorzitter: Harold van Asperdt 06-15011595
Bestuurslid: Jos van Leuven 06-43646017