Wat is het?

Heeft u interesse om uw bedrijf in Valkenswaard te vestigen? Wilt u uw bedrijf verplaatsen binnen de gemeente? Wilt u een bedrijf (aan huis) starten? Wilt u uw huidige locatie verbouwen? Dan kan de informatie hieronder voor u nuttig zijn. In de gemeente worden geen vestigingsvergunningen afgegeven. Het volstaat als u zich in laat schrijven bij de Kamer van Koophandel(externe link). Ook wijzigingen met  betrekking tot adres- en contactgegevens van uw bedrijf kunnen hier(externe link) worden doorgegeven. 

Wat moet ik doen?

Heeft u een locatie gevonden voor uw bedrijf? Vraag dan eerst bij de gemeente na of de activiteit die u wilt uitvoeren wel is toegestaan volgens het op de locatie geldende bestemmingsplan. Neem contact op met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente om na te gaan of activiteiten op een bepaalde locatie mogen worden uitgevoerd.

Aanvullende informatie

U heeft bouw-, verbouw-, of sloopplannen en heeft hierover vragen. Wilt u weten of u een omgevingsvergunning nodig heeft of niet? Dan kunt u een vergunningencheck uitvoeren op www.omgevingsloket.nl(externe link).

Voor meer informatie over de procedure, de beoordelingscriteria en de kosten raadpleegt u de productinformatie over bouwen en verbouwen.