In Valkenswaard kunt u op de volgende locaties trouwen of uw partnerschap registreren:

 • Het Weerderhuys
 • Eigen locatie
 • Gratis trouwen in het gemeentehuis

Ceremonies in het Weerderhuys

Van 1890 tot 1969 was het huidige Weerderhuys in gebruik als kerk voor de protestantse gemeenschap. Deze kerk werd in 1969 aangekocht door het gemeentebestuur en doet sinds 1973 dienst als trouwzaal onder de naam 'het Weerderhuys'. In 2008 onderging het Weerderhuys een grote renovatie. Het is een sfeervolle locatie en biedt ruimte voor maximaal 75 personen, waarvan 35 zitplaatsen. Er is een eigen oprijlaan voor 4 à 5 auto's voor het bruidspaar en directe gasten van het bruidspaar. Behalve bloemblaadjes mag er niet gestrooid worden.

Bekijk het filmpje over het Weerderhuys

Mindervaliden

Het Weerderhuys heeft 2 trapjes, gelieve van te voren door te geven als u gebruik wil maken van een plank voor mindervaliden in een rolstoel.

Adres Weerderhuys

Markt 1 5554 CA Valkenswaard

U kunt in het Weerderhuys kiezen uit twee ceremonies: met persoonlijke toespraak en zonder.

Muziek in het Weerderhuys

Het is mogelijk om muziek af te spelen tijdens de ceremonie in het Weerderhuys. Wij doen ons best om de muziek goed af te laten spelen zie hiervoor aanvullende informatie.

Aanvullende informatie

Er zijn 2 mogelijkheden om muziek af te spelen in het Weerderhuys:

1. Muziek via telefoon (kabel of bluetooth)

Het is mogelijk om muziek via een bluetooth verbinding via uw telefoon af te spelen. Het is ook mogelijk om muziek af te spelen via een kabel in uw telefoon en/of tablet. Dit is alleen mogelijk voor Samsung en Apple telefoons. Het kabeltje is aanwezig in het Weerderhuys. Wij vragen u dan wel om de bediening van deze telefoon door 1 van uw gasten te laten verzorgen.

Let op: om muziek via bluetooth of een kabel af te spelen zonder reclame heeft u een abonnement nodig op een muziek streaming dienst (bijvoorbeeld Spotify of YouTube). 

Deze manier werkt het beste in het Weerderhuys!

2. Muziek op een USB-stick

Gebruik een nieuwe USB stick! Bij een gebruikte USB-stick die leeggemaakt is blijft de muziekinstallatie resten zien van de verwijderde gegevens en dan lukt het regelmatig niet om de muziek af te spelen.

Zet alleen de muziek op de nieuwe USB-stick. Geen andere bestanden.

De muziek die afgespeeld moet worden graag in de juiste volgorde op de USB-stick plaatsen.

De muziek moet in WAV format op de USB-stick staan.

Helaas gaat het regelmatig niet goed met het afspelen van muziek van een USB stick daarom is het mogelijk om de USB-stick te laten testen. De USB-stick kan in de week voor het huwelijk afgegeven worden bij de receptie van het gemeentehuis in een gesloten envelop. Op de envelop graag namen, datum ceremonie, telefoonnummer, e-mail adres en volgorde en titels af te spelen muziek vermelden. Als de USB-stick goede getest is wordt deze door ons bewaard tot de ceremonie. Anders wordt er contact met u opgenomen.

Eigen locatie

Steeds meer mensen willen hun huwelijksdag zo veel mogelijk naar hun eigen idee invullen. Om hier aan tegemoet te komen kunt u in de gemeente Valkenswaard ook trouwen op een locatie die u zelf gekozen heeft.

Voorwaarden

Deze door u zelf uitgezochte locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet hiervoor het onderstaande formulier invullen en aan ons toesturen. (Gemeente Valkenswaard, tav afdeling burgerzaken/senioren, Postbus 10.100, 5550 GA Valkenswaard of per mail naar seniorenkcc@valkenswaard.nl) Vóór de huwelijksvoltrekking wordt de locatie getoetst aan de gestelde voorwaarden. Dit gebeurt pas nadat de gemeente de melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft ontvangen.

Aanvraagformulier trouwen op locatie

Kosteloze ceremonie in het gemeentehuis

 • locatie: (spreek) kamer in het gemeentehuis
 • duur: maximaal 10 minuten
 • naast het (bruids)paar zijn maximaal 2 getuigen aanwezig; meerdere aanwezigen zijn niet toegestaan
 • het is niet toegestaan foto’s te maken
 • geen persoonlijke toespraak
 • het strooien van rijst o.i.d. is niet toegestaan
 • het wisselen van ringen is niet toegestaan
 • deze ceremonie vindt plaats op dinsdag om 09.00 en 09.15 uur

Inwoners van de gemeente Valkenswaard krijgen voorrang bij het reserveren van een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voor inwoners van buiten de gemeente, bestaat een wachttijd van minimaal één jaar. Woont u niet in de gemeente Valkenswaard dan vragen wij u om telefonisch contact op te nemen via (040) 208 34 44 om een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap te reserveren.