Help je ons bij de eerste omgevingsvisie van en voor de gemeente Valkenswaard? De visie is bijna klaar. Op maandag 26 februari organiseert de gemeente om 19.30 uur een klankbord bijeenkomst. Daarin toetsen we de omgevingsvisie samen met inwoners. Het gaat over jouw leefomgeving. We gaan in gesprek over keuzes voor nieuwe woningen, wijkvoorzieningen, groen, parkeren en deelmobiliteit. Ook bekijken we resultaten van de inwonersenquête van eind 2023. Waar zijn de meningen over verdeeld? Wat vinden we met elkaar belangrijk voor Valkenswaard?

Aanmelden

Wil je meepraten? De gemeente is benieuwd naar jouw kijk! We nemen zo’n 2,5 uur de tijd voor het gesprek. Er is beperkt plek aan tafel. Het streven is een mix van jong en oud, uit diverse wijken. Meld je vóór 20 februari 2024 aan via het digitale formulier.

Waarom een omgevingsvisie?

Hoe ziet onze leefomgeving er in 2040 uit? Valkenswaard groeit, maar de ruimte is schaars en niet alles kan… Dat betekent dat we keuzes moeten maken, met oog op volgende generaties. In de omgevingsvisie staan doelen en keuzes voor de inrichting van de hele gemeente. Zodat we nu én in de toekomst een fijne, groene en gezonde leefomgeving hebben.

Ter inzagelegging

De gemeente maakt de omgevingsvisie van Valkenswaard met inbreng van inwoners, ondernemers en organisaties. Er zijn diverse bijeenkomsten, interviews en enquêtes gehouden. De ontwerp omgevingsvisie ligt van 8 februari tot en met 20 maart 2024 officieel ter inzage. Het projectteam verwerkt waar mogelijk de inbreng in de omgevingsvisie 1.0. In juni 2024 zal de gemeenteraad de omgevingsvisie vaststellen. Kijk voor meer informatie op valkenswaard.nl/omgevingsvisie.