Toegankelijkheidsverklaringen

De toegankelijkheidsverklaringen gelden voor de websites:

De verklaringen 1 t/m 3 zijn opgesteld op 21 september 2020, verklaring 4 is opgesteld op 27 juli 2021 en verklaring 5 op 16 september 2021.

We zijn bezig met een inventarisatie van alle webomgevingen en controle op toegankelijkheid. Dit overzicht plaatsen we als het klaar is.

Hoe toegankelijk zijn de gecontroleerde websites?

Stichting Accessibility heeft 9 april 2020 een Toegankelijkheidsonderzoek uitgevoerd. Lees het onderzoeksrapport. We voldoen gedeeltelijk aan de Wet digitale toegankelijkheid. Bekijk wat nog niet in orde is(externe link). Bij ieder punt kunt u lezen waarom het nog niet in orde is en hoe we het gaan oplossen.

Voor de website sportiefvalkenswaardheeze-leende.nl is op 21 mei 2021 een onderzoek uitgevoerd door Cardan. Lees het onderzoeksrapport deel I en het onderzoeksrapport deel II. Hieruit blijkt dat deze website geheel voldoet aan de toegankelijkheidseisen.

Voor de bestuurlijke informatie is op 2 september 2021 een onderzoek uitgevoerd door Stichting Accessibility. Lees het onderzoeksrapport. Deze website voldoet gedeeltelijk aan de Wet digitale toegankelijkheid. Bekijk wat nog niet in orde is. Bij ieder punt kunt u lezen waarom het nog niet in orde is en hoe we het gaan oplossen.

Bekijk hieronder de toegankelijkheidsverklaringen.

Website gemeente Valkenswaard

Status toegankelijkheidslabel van www.valkenswaard.nl. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.(externe link)

Website sportiefvalkenswaardenheeze-leende

Status toegankelijkheidslabel van sportiefvalkenswaardenheeze-leende.nl. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.(externe link)

Website valkenwaard.bestuurlijkeinformatie.nl

Status toegankelijkheidslabel van bestuurlijke informatie. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.(externe link)

Wij werken aan toegankelijkheid door:

  • Training van collega’s
  • Oplossen van gevonden fouten
  • Samen met de bouwer van de website lossen we de gevonden fouten op.
  • We testen de website met inwoners.
  • Verminderen van pdf-documenten op de website

Contact

Heeft u moeite met het gebruik van onze website? Of heeft u een vraag of opmerking over de toegankelijkheid? Laat het ons weten via gemeente@valkenswaard.nl. U ontvangt binnen 5 werkdagen een antwoord.