Nieuws

 • Herplantplan na bomenkap aan Luikerweg

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  17 januari 2022 - In opdracht van de provincie Noord-Brabant heeft Boskalis enige tijd geleden groot onderhoud uitgevoerd aan de N69-Zuid (Luikerweg).

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten op 25 januari

  13 januari 2022 - Op dinsdag 25 januari 2022 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Metamorfose voor Eindhovenseweg - De winkelstraat die het dorp verdient

  11 januari 2022 - Het werk aan de Eindhovenseweg is op 10 januari van start gegaan. De voorheen drukke, doorgaande weg maakt plaats voor een gezellige winkelstraat. Niet langer bepaalt het autoverkeer het beeld; de straat wordt weer voor en van het winkelend publiek. Maar eerst heersen helaas nog even graafmachines en stratenmakers.

 • Het Coronavirus, alle updates

  Lees alle updates over het Coronavirus.

 • Nieuw! UNESCO Kinderspeurtocht nu verkrijgbaar

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  10 januari 2022 - We hebben in Valkenswaard een (tijdelijke) UNESCO culturele wandelroute. Hier hebben we nu een kinderspeurtocht aan toegevoegd. Deze is geschikt voor de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar. Zijn de kids wat jonger? Geen nood, met een beetje hulp kom je een heel eind.

 • Onderzoek ‘Waar staat de gemeente Valkenswaard’?

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  10 januari 2022 - Wat vinden inwoners van Valkenswaard van de voorzieningen in de gemeente? Betrekt de gemeente u voldoende bij het maken van plannen? Voelt u zich veilig in uw eigen buurt?

 • Meer biodiversiteit op erven in de gemeente Valkenswaard

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  10 januari 2022 - ErvenPlus3.0 is een project van Brabants Landschap, Orbis, Brabantse gemeenten en lokale natuurverenigingen. 

 • Wijzigingen dienstregeling in Zuidoost Brabant per 9 januari 2022

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  10 januari 2022 - Met ingang van 9 januari 2022 wijzigt de dienstregeling van het Openbaar Vervoer in Brabant.

 • Nieuwjaarsboodschap 2022 en terugblik 2021

  5 januari 2022 - Ook 2021 was een bijzonder jaar waarin veel niet mogelijk was. Bij de gemeente Valkenswaard blijven we graag kijken naar wat wél kan. Zoals een Nieuwjaarsboodschap van burgemeester Ederveen voor alle inwoners, op video. In dit filmpje kijkt de burgemeester terug op het afgelopen jaar en neemt hij u mee in de plannen en wensen voor 2022.

 • Wolf op de Groote Heide

  4 januari 2022 - Na lange periode van afwezigheid wordt de zwervende wolf de laatste jaren steeds vaker gezien in Brabant. Zwervende wolven zijn (jonge) wolven die de roedel van hun ouders hebben verlaten om op zoek te gaan naar een eigen territorium (leefgebied) en een partner. Zwervende wolven kunnen grote afstanden afleggen en een leefgebied van een gevestigde wolf kan in meerdere provincies liggen. De 12 provincies hebben daarom een gezamenlijk Interprovinciaal Wolvenplan vastgesteld.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten op 18 januari

  28 december 2021 - Op dinsdag 18 januari komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze-Leende bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Succesvolle actie duurzaamheidspakketten

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  27 december 2021 - Om woningeigenaren een beetje op weg te helpen hun huis te verduurzamen, stelde de gemeente Valkenswaard een duurzaamheidspakket samen, met subsidie van het Rijk.

 • Gemeente, Woningbelang, Woonbedrijf en HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard maken afspraken voor 2022

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  27 december 2021 - Samen aan de slag voor wonen, leefbaarheid en duurzaamheid

 • Meester Tonplein klaar voor gebruik

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  27 december 2021 - Het nieuwe Meester Tonplein in Dommelen is bijna af. Kort geleden zijn ook de bomen en het ander groen geplant.

 • Nieuwsbrief Masterplan Centrum is uit!

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  23 december 2021 - Er is weer een nieuwsbrief uit over het Masterplan Centrum. In dit nummer onder meer een vooruitblik op het werk aan de Eindhovenseweg. En een brede blik op het groen in het centrum; van geveltuintje tot zilverlinde.

 • Nieuwe bouwkavels in Lage Heide

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  20 december 2021 - De gemeente Valkenswaard gaat 6 nieuwe kavels verkopen in de wijk Lage Heide.

 • Tarieven gemeentelijke heffingen en legeskosten 2022

  20 december 2021 - Bekijk de tarieven voor 2022 voor diverse gemeentelijke heffingen en de meest voorkomende documenten in Valkenswaard. Ter vergelijking zijn ook de tarieven van 2021 opgenomen.

 • Nieuw! UNESCO culturele wandelroute Valkenswaard

  17 december 2021 - Vanaf nu is Valkenswaard een (tijdelijke) wandelroute rijker! Wij zijn trots op de UNESCO erkenningen voor de Corsocultuur en de Valkerij. Want zowel het Bloemencorso als de Valkerij zijn onlosmakelijk verbonden met de Valkenswaardse cultuur en identiteit. Om dit te vieren, is er in korte tijd hard gewerkt aan het realiseren van de UNESCO culturele wandelroute Valkenswaard.

 • Bijzondere eer voor Valkenswaard: Corsocultuur en Valkerij beide op UNESCO-lijst Immaterieel Erfgoed 

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  16 december 2021 - Dat Valkenswaard als gemeente trots mag zijn op haar DNA wordt deze maand stevig bevestigd. Zowel de Nederlandse Corsocultuur als de Valkerij zijn door UNESCO officieel ingeschreven op de Representatieve Lijst van Immaterieel Erfgoed van de Mensheid. Beide elementen vormen een belangrijk onderdeel van de Valkenswaardse identiteit en daarmee is het een bijzondere eer voor Valkenswaard en haar inwoners. 

 • Rioolreiniging in diverse wijken

  26 november 2021 - Als onderdeel van periodiek onderhoud gaat de firma Adriaans in opdracht van de gemeente vanaf deze week tot half januari 2022 de riolering reinigen in grote delen van de wijken Turfberg Noord en Zuid, en in het oostelijk deel van Geenhoven en het Centrum. Hierbij zal kortdurende overlast ontstaan omdat de voertuigen dicht bij de rioolputten moeten staan voor het uitvoeren van de werkzaamheden.
   

 • Energieloket Valkenswaard opent

  29 oktober 2021 - Stel gratis je vraag over energiezuinig wonen!
  Op 1 november lanceert wethouder Theo Geldens het Regionaal Energieloket Valkenswaard. Dit energieloket helpt bewoners bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen.

 • Installatie kinderburgemeester Amy Vos

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  21 oktober 2021 - Vanochtend, donderdag 21 oktober, heeft burgemeester Anton Ederveen Amy Vos geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Valkenswaard. De huidige kinderburgemeester, Sterre Geenen, heeft haar ambtsketen overgedragen aan Amy.

 • Geef uw melding door via de website of MijnGemeenteApp

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  24 september 2021 - Is er iets kapot in uw woonomgeving? Of heeft u ergens overlast van? Dan kunt u dat melden bij de gemeente.

 • Bereikbaarheid voor winkels staat voorop in het centrum

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  30 juli 2021 - De gemeente Valkenswaard heeft besloten om de planning voor de volgende fase van het Masterplan Centrum aan te passen. Reden is de bereikbaarheid van de winkels in de aanloop naar de feestdagen. De nieuwe planning betekent geen vertraging, maar heeft alles te maken met het goed wegen van verschillende belangen.

 • Groene tuintips op het Klimaatplein 

  Fotograaf: Roel van Moorsel

  29 juli 2021 - Het klimaat verandert snel en er komen meer periodes van droogte én hevige piekbuien. Een groene en klimaatbestendige tuin helpt om overlast bij extreem weer te voorkomen. Op het Groene Klimaatplein van Tuincentrum Coppelmans in Valkenswaard kan iedereen terecht voor advies of inspiratie voor de aanleg van een duurzame tuin. Op dinsdag 27 juli openden de wethouders Duurzaamheid van gemeenten Waalre (Maarten Pieters) en Valkenswaard (Theo Geldens) en bestuurder van Waterschap De Dommel (Martijn Tholen) samen het Groene Klimaatplein. 

 • Vergroenen Hofnarplein

  update 8 september 2021 - Op maandag 21 juni is gestart met het ‘vergroenen’ van het Hofnarplein.

 • Nieuwe aflevering gesprek met de burgemeester

  8 februari - Al gezien? In aflevering 7 van videoserie ‘In gesprek met de burgemeester’ spreekt burgemeester Anton Ederveen met inwoner en directeur van Theater de Hofnar Paul L'Herminez over de gevolgen van de coronacrisis voor theaters en de cultuursector. 

 • Afspraak maken bij de gemeente

  ""

  22 september 2020 - De gemeente werkt op afspraak!

 • Bericht namens de gemeenteraad

  14 april 2020 - Beste inwoners,

  De gevolgen van de Coronacrisis raken ons in ons hart. We proberen het dagelijks leven in onze gemeente zo goed mogelijk gaande te houden en om contact te houden op andere manieren dan we tot voor kort gewend waren.

 • Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

  15 maart 2020 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

  Niet alleen Brabant, maar heel Nederland is inmiddels in de ban van het coronavirus. En de nieuwste maatregelen zijn nodig om te zorgen dat we het virus kunnen indammen. Ik begrijp dat dit van ons allemaal veel vraagt. Het raakt ons als individu en in onze gezinnen, het raakt ons in het werk, het raakt het openbare leven in Valkenswaard.  

Archief