Nieuws

 • Bezoekers weekmarkt ontvingen ‘Ik ook!’ tas

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  3 augustus 2021 - Op 22 juni deelde wethouder Mieke Theus samen met vijf collega’s tasjes uit op de weekmarkt.

 • Het verhaal van Jos Castelijns

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  3 augustus 2021 - De website valkenswaardoogvooriedereen.nl is uitgebreid met verhalen van inwoners. Inwoners met een verhaal waarvan er velen zijn in Valkenswaard.

 • Voorgestelde wijzigingen in regels voor gebruik van jeugdhulp

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  3 augustus 2021 - De ‘Concept Verordening jeugdhulp gemeente Valkenswaard 2022 en verder’  is opgesteld. Deze verordening bevat regels voor inwoners die gebruik willen maken van jeugdhulp.

 • In bouwvak kruising Willibrorduslaan afgesloten

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  2 augustus 2021 - Vanuit gemeente Waalre: (Winkel)centrum Waalre-dorp blijft bereikbaar

 • Molenmarkt Borkel op 7 augustus

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  2 augustus 2021 - Tot en met september, wordt dit jaar elke eerste zaterdag van de maand een Molenmarkt georganiseerd in Borkel en Schaft.

 • Ook uitgebloeide bloemen zijn waardevol!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  2 augustus 2021 - Door gericht bermbeheer en het zaaien van wildbloemen heeft Valkenswaard dit jaar een groot aantal prachtlocaties gehad met adembenemende bloemenzeeën. Vooral de klaproos had dit jaar een uitstekend seizoen.

 • Bereikbaarheid voor winkels staat voorop in het centrum

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  30 juli 2021 - De gemeente Valkenswaard heeft besloten om de planning voor de volgende fase van het Masterplan Centrum aan te passen. Reden is de bereikbaarheid van de winkels in de aanloop naar de feestdagen. De nieuwe planning betekent geen vertraging, maar heeft alles te maken met het goed wegen van verschillende belangen.

 • Groene tuintips op het Klimaatplein 

  Fotograaf: Roel van Moorsel

  29 juli 2021 - Het klimaat verandert snel en er komen meer periodes van droogte én hevige piekbuien. Een groene en klimaatbestendige tuin helpt om overlast bij extreem weer te voorkomen. Op het Groene Klimaatplein van Tuincentrum Coppelmans in Valkenswaard kan iedereen terecht voor advies of inspiratie voor de aanleg van een duurzame tuin. Op dinsdag 27 juli openden de wethouders Duurzaamheid van gemeenten Waalre (Maarten Pieters) en Valkenswaard (Theo Geldens) en bestuurder van Waterschap De Dommel (Martijn Tholen) samen het Groene Klimaatplein. 

 • Reconstructie Westerhovenseweg start 30 augustus

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  29 juli 2021 - Aannemingsmaatschappij Van Gelder BV start met de werkzaamheden in Dommelen Zuid. Op 30 augustus start de reconstructie aan de Westerhovenseweg, het Brouwerijplein en een stuk van de Brouwerijdreef tot aan het Goudenrijderhof. Eerder ging de gemeente uit van startdatum 16 augustus, maar dat is niet meer het geval.

 • Valkenswaard hangt de Regenboogvlag uit

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  27 juli 2021 - Vol trots wappert hij vanaf deze week op het Hofnarplein bij het gemeentehuis in Valkenswaard, de regenboogvlag.

 • Geen avondopenstelling klantcontactcentrum in zomer

  26 juli 2021 - Van maandag 2 tot en met 30 augustus vervalt de avondopenstelling op maandag bij het klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente Valkenswaard.

 • Sluiting woning Dopheidebeemd te Valkenswaard

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  26 juli 2021 - De burgemeester van Valkenswaard heeft besloten om een woning gelegen aan de Dopheidebeemd te Valkenswaard, met ingang van maandag 26 juli 2021 voor de duur van drie maanden te sluiten. Op de desbetreffende locatie was er sprake van voorbereidingshandelingen voor een zogenaamde binnenkweek van hennepplanten onder kunstlicht.

 • Valkenswaardse basisschoolleerlingen ontvangen GAME boek

  23 juli 2021 - Hoe stimuleer je kinderen om de tv, computer en telefoon uit te zetten en naar buiten te gaan?

  Door de kinderen op een speelse manier te wijzen op al de mooie dingen die Valkenswaard ons biedt. Er zijn veel speelterreinen, een fietscrossbaan, ze mogen op bepaalde momenten gratis gaan zwemmen bij zwembad de Wedert, ze kunnen de natuur in, naar de kinderboerderij, fruittuin, zichtstal etc. En zo is het GAME boek ontstaan. Een mooi knutsel-, kleur,- en spelletjesboek waarbij elke opdracht gelinkt is aan een Valkenswaards evenement, bedrijf of natuur.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten 3 augustus 2021

  ""

  22 juli 2021 - Op dinsdag 3 augustus 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Valkenswaard geniet weer van hartje centrum

  21 juli 2021 - Gisteren hebben het college van burgemeester en wethouders en kinderburgemeester Sterre Geenen om 16 uur een klein feestje gevierd met genodigden tijdens de kinderkermis op de splinternieuwe Markt: het hart van Valkenswaard. Met een gezamenlijke toost op gepaste afstand werd geproost op dit resultaat: de prachtige groene Markt met grote gezellige terrassen. Inwoners kunnen weer genieten van hun eigen centrum. Toepasselijke hartlampjes werden uitgedeeld aan alle kinderen en bezoekers op de terrassen. Ook personeel van horecagelegenheden ontving het presentje. Kinderen mochten gratis in de Dumbo Olifantjes tot half 7.

 • Denk mee over de speelplekken in de Schepelweijen

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  19 juli 2021 - De gemeente Valkenswaard gaat de speelplekken in de Schepelweijen aanpassen. In de plannen is ook ruimte voor goede ideeën van wijkbewoners.

 • Nieuw! Verhalen van inwoners

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  19 juli 2021 - De website valkenswaardoogvooriedereen.nl is uitgebreid met verhalen van inwoners.

 • Wat heeft 5 jaar VN-Verdrag Handicap betekend voor Valkenswaard?

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  19 juli 2021 - In juni was het 5 jaar geleden dat de Nederlandse overheid het VN-Verdrag Handicap ratificeerde.

 • Een compliment voor alle mantelzorgers

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  19 juli 2021 - Op 10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een moment om te laten zien dat we veel waardering hebben voor onze mantelzorgers.

 • Eurocircuit blijft: richting is bepaald, onzekerheid voorbij

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  16 juli 2021 - Na maanden van drukke voorbereiding, themabijeenkomsten en vergaderingen, heeft de gemeenteraad op donderdagavond 15 juli 2021 het besluit genomen over de toekomst van het Eurocircuit terrein. De raad koos voor scenario 2. Dat betekent dat het huidige feitelijke legale gebruik door de 6 verenigingen gelegaliseerd wordt. “De richting is bepaald, die onzekerheid is voorbij”, aldus wethouder Marchal.

 • Inbrekers gaan niet met vakantie

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  15 juli 2021 - De vakantieperiode is begonnen. Een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

 • Wijzigingen Nederlandse identiteitskaart in 2021

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  15 juli 2021 - Dit jaar vernieuwt de Nederlandse identiteitskaart. Afgelopen januari is een inlogfunctie voor DigiD toegevoegd.

 • De duurzaamheidspakketten liggen op straat

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  14 juli 2021 - Al gezien? Vorige week ging wethouder Theo Geldens met duurzame graffiti aan de slag om het gratis duurzaamheidspakket van de gemeente nog eens onder de aandacht te brengen. Met dit pakket kunt u meteen energie besparen in uw woning. Fijn voor u, fijn voor het klimaat!

 • Denktanksessie: op weg naar een aardgasvrij Valkenswaard

  14 juli 2021 - Op weg naar een aardgasvrij Valkenswaard in 2050, zijn we begonnen met het maken van een visie. Daarin staat hoe we in Valkenswaard in de toekomst anders kunnen verwarmen. Dit doen we stap voor stap, samen met inwoners, ondernemers en andere partijen.

 • Het hart van Valkenswaard: geniet van ons nieuwe centrum!

  14 juli 2021 - Het college van burgemeester en wethouders en kinderburgemeester Sterre Geenen brengen dinsdag 20 juli om 16.00 uur een kort bezoek aan de kinderkermis op onze splinternieuwe Markt: het hart van Valkenswaard. Met het bezoek wil het college stilstaan bij het feit dat de Markt grotendeels af is. Onze inwoners kunnen weer genieten van het vernieuwde centrum. Het college is trots op deze mijlpaal en wil dit samen met inwoners en andere betrokkenen vieren. Voor jong en oud is er een verrassing tussen 16.00 en 18.30 uur! In verband met corona is het echt belangrijk de 1,5 meter in acht te houden, mocht u nieuwsgierig zijn en een kijkje willen nemen. Mocht het te druk zijn, probeer elkaar ruimte te geven.

 • Het Coronavirus, alle updates

  Lees alle updates over het Coronavirus.

 • Eikenprocessierups: pas op voor brandharen!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  5 juli 2021 - Gaat u graag fietsen of wandelen? Houd er dan rekening mee dat in deze periode de eikenprocessierupsen hun brandharen krijgen.

 • Nieuwe informatie over afsluiting Westerhovenseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 juli 2021 - Medio juli weet de gemeente welke aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren aan de Westerhovenseweg en een gedeelte van de Brouwerijdreef. 

 • Reconstructie Westerhovenseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  25 juni 2021 - De voorbereiding voor de herinrichting van de wegen in de kern Dommelen (gemeente Valkenswaard) is in volle gang. De werkzaamheden aan de Westerhovenseweg en een gedeelte van de Brouwerijdreef, starten in de week van 16 augustus en duren maximaal vier maanden.

 • Maandelijkse Molenmarkt Borkel 3 april van start

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 april 2021 - Vorig jaar heeft Dorpsinitiatief Borkel en Schaft bij de Borkelse molen aan de Dorpsstraat voor het eerst een Molenmarkt met verse producten georganiseerd. Dat was een groot succes. Daarom krijgt de Molenmarkt nu een vervolg.

 • Nieuwe aflevering gesprek met de burgemeester

  8 februari - Al gezien? In aflevering 7 van videoserie ‘In gesprek met de burgemeester’ spreekt burgemeester Anton Ederveen met inwoner en directeur van Theater de Hofnar Paul L'Herminez over de gevolgen van de coronacrisis voor theaters en de cultuursector. 

 • Burgemeester doet aangifte van poging tot brandstichting

  8 januari 2021 - Op woensdag 6 januari 2021 heeft burgemeester A. Ederveen formeel aangifte gedaan bij de politie van een poging tot brandstichting bij het gemeentehuis van Valkenswaard in de oudejaarsnacht.

 • Brabant geeft energie aan nieuwe projecten

  13 oktober 2020 - Persbericht van de provincie Noord-Brabant.
  Vanaf donderdag 15 oktober 2020 opent de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’.

 • Afspraak maken bij de gemeente

  ""

  22 september 2020 - De gemeente werkt op afspraak!

 • Bericht namens de gemeenteraad

  14 april 2020 - Beste inwoners,

  De gevolgen van de Coronacrisis raken ons in ons hart. We proberen het dagelijks leven in onze gemeente zo goed mogelijk gaande te houden en om contact te houden op andere manieren dan we tot voor kort gewend waren.

 • Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

  15 maart 2020 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

  Niet alleen Brabant, maar heel Nederland is inmiddels in de ban van het coronavirus. En de nieuwste maatregelen zijn nodig om te zorgen dat we het virus kunnen indammen. Ik begrijp dat dit van ons allemaal veel vraagt. Het raakt ons als individu en in onze gezinnen, het raakt ons in het werk, het raakt het openbare leven in Valkenswaard.  

 • Fietsomleiding N397 / Dommelsedijk

  14 november 2019 - Vanwege werkzaamheden rond aanleg Nieuwe N69 gaan de fietspaden aan N397/Dommelsedijk, tussen Dommelen en Braambos/Westerhoven vanaf maandag 18 november 9.00 uur dicht. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Archief