Nieuws

 • Het Coronavirus, alle updates

  Lees alle updates over het Coronavirus.

 • Afspraak maken bij de gemeente

  22 september 2020 - De gemeente werkt op afspraak!

 • Studenten Design Academy Eindhoven aan de slag in Valkenswaard

  22 september 2020 - Komend half jaar gaat er een groep Bachelor-studenten van Design Academy Eindhoven aan de slag in de gemeente Valkenswaard. De studenten gaan onderzoeken hoe de gemeente nog aantrekkelijker gemaakt kan worden voor jongeren en jonge gezinnen.

 • Workshop herken georganiseerde drugscriminaliteit in jouw wijk

  22 september 2020 - Gemeente Valkenswaard slaat de handen ineen met de Politie en nodigt haar inwoners uit voor een gratis, digitale workshop over georganiseerde drugscriminaliteit.

 • Reparatie natuursteen Markt

  21 september 2020 - Vanaf maandag 28 september gaat de gemeente reparaties uitvoeren aan de natuurstenen in de rijbaan op de Markt/Verlengde Peperstraat aan de voorzijde van de St. Nicolaaskerk.

 • Gemeente Valkenswaard kiest voor groene stroom

  21 september 2020 - Gemeente Valkenswaard neemt weer een stap voorwaarts naar een duurzame toekomst.

 • Raadsvergadering op 24 september

  17 september 2020 - Op donderdag 24 september vergadert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Deze raadsvergadering is openbaar.

 • Kindercursus cello, harp en viool bij CMD

  17 september 2020 - Vanaf eind september gaan bij het Centrum voor Muziek en Dans de cursussen kindercello, kinderharp en kinderviool weer van start. Deze cursussen van 10 lessen zijn bedoeld voor jonge muzikantjes van 4 tot 6 jaar die kennis willen maken met cello, harp of viool.

 • Verwijderen gevaarlijke bomen in Dommeldal

  16 september 2020 - Eind september start de gemeente met het weghalen van een aantal gevaarlijke bomen in het Dommeldal tussen het Gegraaf en Dommelen. Het gaat om een locatie ten noorden van het fietspad De Voort. Bij slecht weer en harde wind vallen hier regelmatig bomen om en in de bosrand hangen inmiddels ook meerdere populieren schuin. Dat levert een ongewenste situatie op die niet veilig is. Daarom is ervoor gekozen de gevaarlijke bomen in deze randzone te verwijderen.

 • Valkenswaard zoekt Kinderburgemeester

  15 september 2020 - Valkenswaard zoekt, voor de periode van één kalenderjaar, een Kinderburgemeester j/m die onze burgemeester kan ondersteunen in zijn representatieve taak.

 • Hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp)

  15 september 2020 - Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich voor als een bekende via bijvoorbeeld WhatsApp. Bijvoorbeeld als je (klein)zoon of (klein)dochter, maar regelmatig ook als vriend of vriendin. Er wordt gevraagd om hem of haar snel te helpen door geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek.

 • Zonnepanelen kopen via de gemeente

  15 september 2020 - Valkenswaard is één van de 12 gemeenten die meedoet aan het zonnepanelenproject De Groene Zone.

 • Ontmoetingsplekken in Geenhoven en Dommelen verder na succesvolle proefperiode

  14 september 2020 - Het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard heeft besloten om de huidige proef (pilot) met de ontmoetingsplekken (voorheen ‘huiskamers’ genoemd) in de wijken Geenhoven en Dommelen een meer permanent vervolg te geven.

 • Voortgang werk bij winkelcentrum De Belleman

  10 september 2020 - De werkzaamheden bij winkelcentrum De Belleman verlopen voorspoedig. Ook het mooie weer helpt hieraan mee.

 • Valkenswaard in foto's en bloemsculpturen

  9 september 2020 - Op 12 september aanstaande start Valkenswaard In De Picture. Twee bijzondere exposities die Valkenswaard tonen in beeld en in bloemen. Fotografie en corsokunst op twee mooie locaties. Gratis te bezoeken en ruim van opzet. U bent van harte welkom.

 • Opening padelbanen bij tennisvereniging Valkenswaard

  7 september 2020 - Op zaterdagmiddag 5 september vond de officiële opening plaats van de padelbanen bij TVV (Tennisvereniging Valkenswaard). Burgemeester Anton Ederveen, Kinderburgemeester Iris Brom en Robert Warmoeskerken, voorzitter van Tennisvereniging Valkenswaard, openden de banen. 

 • Wijzigingen dienstregeling busvervoer

  4 september 2020 - Bravo/Hermes heeft de dienstregeling in Zuidoost-Brabant gewijzigd in verband met corona. De busvervoerder probeert zo flexibel in te spelen op de meest actuele vraag.

 • Hallo, hoe gaat het met ons?

  1 september 2020 - In de week van 7 september gaat de GGD Gezondheidsmeter 2020 van start. Dit is de nieuwe naam voor de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen. Ruim 68.000 mensen in Zuidoost-Brabant ontvangen hiervoor een vragenlijst.

 • Ook in september aangepaste openingstijden ANWB AutoMaatje

  28 augustus 2020 - Sinds eind juli zijn de ritten via ANWB AutoMaatje in Valkenswaard weer gestart. Door de kleine capaciteit aan vrijwillige chauffeurs én het geringe aantal aanvragen voor ritten, was de openingstijd voor het boeken van ritten beperkt tot één dagdeel.

 • Renovatie bij winkelcentrum De Belleman in volle gang

  28 augustus 2020 - De renovatiewerkzaamheden in het openbaar gebied rond winkelcentrum De Belleman in Dommelen zijn in volle gang. Deze kunnen voor wat overlast zorgen. Door de verschillende toegangspaden blijft het winkelcentrum wel goed bereikbaar.

 • Burenhulp en Corona: Resultaat van een half jaar keihard werken

  24 augustus 2020 - Toen corona zich aandiende in ons land en thuisblijven de norm werd, was één ding meteen duidelijk. De bestaande burenhulpprogramma’s in alle Valkenswaardse wijken werden naar voren geschoven als eerste vangnet dicht bij de bewoners in de eigen buurt. Nu we een half jaar verder zijn, is het tijd om de balans op te maken. Wat heeft die extra inzet nu opgeleverd en belangrijker nog, hoe gaan we dit behouden voor de toekomst?

 • Doe mee met Breek de week kids - 15 juli begint de eerste!

  9 juli 2020 - Dit evenement is een gesubsidieerd evenement wat georganiseerd is voor elk kind in de doelgroep 4 tot en met 12 jaar oud. In 2020 organiseren we een offline en online variant in de periode van 15 juli tot en met 19 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.

 • Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo) verlengd!

  De looptijd van de Tozo was tot 1 juni 2020. Het kabinet heeft besloten de regeling te verlengen van 1 juni 2020 tot en met 30 september 2020: Tozo 2.

 • Gezamenlijke ambitie Metropoolregio Eindhoven: twee terawattuur duurzame energie in 2030

  27 mei 2020 - De 21 gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven willen samen met de provincie en de twee waterschappen in 2030 twee terawattuur aan duurzame energie bijdragen aan het nationale Klimaatakkoord.

 • Bericht namens de gemeenteraad

  14 april 2020 - Beste inwoners,

  De gevolgen van de Coronacrisis raken ons in ons hart. We proberen het dagelijks leven in onze gemeente zo goed mogelijk gaande te houden en om contact te houden op andere manieren dan we tot voor kort gewend waren.

 • Mgr. Smetsstraat afgesloten: start bouw fietstunnel

  25 maart 2020 - Met de komst van de Nieuwe N69 gaat de Mgr. Smetsstraat in de toekomst via een fietstunnel onder de nieuwe weg door.

 • Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

  15 maart 2020 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

  Niet alleen Brabant, maar heel Nederland is inmiddels in de ban van het coronavirus. En de nieuwste maatregelen zijn nodig om te zorgen dat we het virus kunnen indammen. Ik begrijp dat dit van ons allemaal veel vraagt. Het raakt ons als individu en in onze gezinnen, het raakt ons in het werk, het raakt het openbare leven in Valkenswaard.  

 • Aanvragen financiële ondersteuning voor evenementen voortaan bij Valkenswaard Marketing

  24 februari 2020 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 december 2019 besloten om het mandaat voor besluitvorming over incidentele evenementensubsidie voor ‘on-brand’ en ‘brand-ondersteunende’ evenementen te verlenen aan Valkenswaard Marketing.

 • Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Ederveen

  7 januari 2020 - Burgemeester Ederveen heeft maandag 6 januari in het gemeentehuis van Valkenswaard zijn nieuwjaarstoespraak gehouden.

 • Fietsomleiding N397 / Dommelsedijk

  14 november 2019 - Vanwege werkzaamheden rond aanleg Nieuwe N69 gaan de fietspaden aan N397/Dommelsedijk, tussen Dommelen en Braambos/Westerhoven vanaf maandag 18 november 9.00 uur dicht. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Archief