Nieuws

 • Molenstraat naar Riethoven 8 maart voor 4 weken dicht

  26 februari 2021 - Inwoners en ondernemers opgelet: de Molenstraat naar Riethoven gaat ter hoogte van de kruising vanaf 8 maart voor 4 weken dicht.

 • Weekmarkt naar Carillonplein vanaf 4 maart

  25 februari 2021 - Vanaf donderdag 4 maart is de weekmarkt voortaan op het Carillonplein!

 • Tweede Kamerverkiezing in Valkenswaard

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  25 februari 2021 - Op woensdag 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

 • Het Coronavirus, alle updates

  Lees alle updates over het Coronavirus.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten 2 maart 2021

  24 februari 2021 - Op dinsdag 2 maart 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze-Leende bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten 9 maart

  24 februari 2021 - Op dinsdag 9 maart 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2021

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  22 februari 2021 - Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen.

 • Aanvragen financiële bijdrage evenementen bij Stichting Valkenswaard Marketing

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  22 februari 2021 - Financiële bijdragen voor evenementen die passen bij het DNA van Valkenswaard, kunnen tot en met 2022 worden aangevraagd bij Stichting Valkenswaard Marketing.

 • Vernieuwde app voor meldingen in je leefomgeving

  Kapotte lantaarnpaal of verstopte put? Download nu de MijnGemeente App en geef de melding door.

  19 februari 2021 - Via MijnGemeente App kun je meldingen doen van zaken die je tegenkomt in je leefomgeving (openbare ruimte). Bijvoorbeeld wanneer je ziet dat iets stuk is of opgeruimd moet worden. De leverancier heeft de app hiervoor recent vernieuwd.

 • Meer tijd nodig voor vaststelling bestemmingsplan Buitengebied

  ""

  19 februari 2021 - Voor de gemeente Valkenswaard is een nieuw bestemmingsplan in de maak voor het Buitengebied.

 • Markt vanaf 1 maart afgesloten voor doorgaand verkeer

  16 februari 2021 - In de week van 22 februari starten de werkzaamheden op de Markt in Valkenswaard. De start op weg naar een nieuwe uitstraling en functie van de Eindhovenseweg. Met meer groen en vooral meer plek voor fietsers en voetgangers (en minder voor auto’s). ​

 • Genoeg te doen!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  15 februari 2021 - 'Er zijn nog genoeg dingen om te doen,' zeggen de leerlingen van Were Di en het Jongerenwerk Cordaad Welzijn 'Dat de carnavalsvakantie in lockdown moet worden doorgebracht, is geen reden om bij de pakken neer te zitten.'

 • Piet Geldens overleden

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  15 februari 2021 - Piet G. Geldens, oud-raadslid, oud-wethouder en ereburger van de gemeente Valkenswaard, is zaterdag 13 februari 2021 overleden.

 • Prestatieafspraken over sociale woningbouw in Valkenswaard

  11 februari 2021 - De gemeente Valkenswaard, Woningbelang en de huurdersbelangenvereniging van Woningbelang (HBV) hebben overeenstemming bereikt over de prestatieafspraken voor 2021.
  Het maken van deze jaarlijkse afspraken is een wettelijke verplichting op grond van de Woningwet 2015. De prestatieafspraken vormen de basis voor de samenwerking tussen deze partijen op het gebied van volkshuisvesting, vooral waar het gaat over de sociale woningvoorraad.
   

 • Nieuwe aflevering gesprek met de burgemeester

  8 februari - Al gezien? In aflevering 7 van videoserie ‘In gesprek met de burgemeester’ spreekt burgemeester Anton Ederveen met inwoner en directeur van Theater de Hofnar Paul L'Herminez over de gevolgen van de coronacrisis voor theaters en de cultuursector. 

 • Inwonertal Valkenswaard

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  8 februari 2021 - Het (voorlopige) inwoneraantal is bekend. Op 1 januari 2021 telde de gemeente Valkenswaard 31.213 inwoners. Dat zijn er 28 meer dan vorig jaar op die datum (31.185).

 • Aanpak onrechtmatig grondgebruik en verkoop restgronden in Geenhoven

  8 februari 2021 - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard wil het onrechtmatig gebruik van gemeentegrond aanpakken.

 • Energie besparen? Vraag nu ons duurzaamheidspakket aan!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  8 februari 2021 - Heeft u een eigen woning en wilt u energie besparen? 

 • Aanpassen kruisingen Keersopperweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  Update 4 februari 2021 - Door de forse regenval van de afgelopen week, was het deze week niet mogelijk om te starten met de werkzaamheden aan drie verhoogde kruisingen in de Keersopperweg in Dommelen.

 • Start werkzaamheden Markt vertraagd

  1 februari 2021 - De start van de werkzaamheden op de Valkenswaardse Markt is vertraagd.

 • Met ANWB AutoMaatje Valkenswaard naar vaccinatielocatie

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 februari 2021 - Heeft u als inwoner van Valkenswaard een oproep gehad voor de vaccinatie voor Covid-19 van het RIVM, maar kunt u niet zelf naar de vaccinatielocatie komen? ANWB AutoMaatje Valkenswaard helpt!

 • Voorkom oplichting bij coronavaccinaties

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 februari 2021 - De GGD ontvangt berichten dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD en dat mensen bij ouderen aanbellen. 

 • Valkenswaardse Vrijwilligers van 2020 gehuldigd

  29 januari 2021 - Deze maand kon het jaarlijkse Vrijwilligersgala in De Hofnar in Valkenswaard door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Daarom is een nieuwe vorm bedacht om de vrijwilligers te eren.

 • Sporthal De Belleman wordt vaccinatielocatie

  27 januari 2021 - Sporthal De Belleman wordt vanaf deze week ingericht als vaccinatielocatie tegen het coronavirus. De bedoeling is om de locatie binnen twee weken klaar te hebben voor de eerste prikken.

 • Geef uw melding door via de website of MijnGemeenteApp

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  25 januari 2021 - Is er iets kapot in uw woonomgeving? Of heeft u ergens overlast van? Dan kunt u dat melden bij de gemeente.

 • Meldpunt Discriminatie

  Zet een streep door discriminatie

  22 januari 2021 - Voelt u zich gediscrimineerd of bent u betrokken bij iemand die zich gediscrimineerd voelt? Bel of mail dan het Meldpunt Discriminatie van de LEVgroep. U kunt er terecht met al uw vragen, vermoedens en zorgen.

 • Maak van mondkapjes geen zwerfkapjes

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  18 januari 2021 - Is het u ook opgevallen? Gebruikte mondkapjes belanden steeds vaker op straat of in het groen.

 • Gratis hulp: beter worden in digitaal

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  18 januari 2021 - De lockdown is verlengd tot en met 9 februari. Dat betekent dat we voorlopig allemaal veel thuis zijn.

 • Burgemeester doet aangifte van poging tot brandstichting

  8 januari 2021 - Op woensdag 6 januari 2021 heeft burgemeester A. Ederveen formeel aangifte gedaan bij de politie van een poging tot brandstichting bij het gemeentehuis van Valkenswaard in de oudejaarsnacht.

 • Gladheidsbestrijding door gemeente

  6 januari 2021 - Er wordt voor de komende dagen sneeuwval voorspeld. In geval van gladheid rukken in de gemeente Valkenswaard strooiwagens uit die tegelijk zeven vaste routes rijden. 

 • Sluiting woning Elcomapark te Valkenswaard

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  5 januari 2021 - De burgemeester van Valkenswaard heeft besloten om een woning gelegen aan het Elcomapark te Valkenswaard, met ingang van maandag 4 januari 2021 voor de duur van vier maanden te sluiten. Op de desbetreffende locatie zijn verdovende middelen aangetroffen.

 • Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief!

  Politiek actief voor de gemeente

  18 december 2020 - Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief!

 • Sportgala Valkenswaard

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  17 december 2020 - Het Sportgala Valkenswaard is een evenement dat in januari 2021 voor de 11de keer zou worden georganiseerd. Helaas gaat deze traditie door de huidige COVID19 omstandigheden niet door.

 • Brabant geeft energie aan nieuwe projecten

  13 oktober 2020 - Persbericht van de provincie Noord-Brabant.
  Vanaf donderdag 15 oktober 2020 opent de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’.

 • Afspraak maken bij de gemeente

  ""

  22 september 2020 - De gemeente werkt op afspraak!

 • Bericht namens de gemeenteraad

  14 april 2020 - Beste inwoners,

  De gevolgen van de Coronacrisis raken ons in ons hart. We proberen het dagelijks leven in onze gemeente zo goed mogelijk gaande te houden en om contact te houden op andere manieren dan we tot voor kort gewend waren.

 • Mgr. Smetsstraat afgesloten: start bouw fietstunnel

  25 maart 2020 - Met de komst van de Nieuwe N69 gaat de Mgr. Smetsstraat in de toekomst via een fietstunnel onder de nieuwe weg door.

 • Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

  15 maart 2020 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

  Niet alleen Brabant, maar heel Nederland is inmiddels in de ban van het coronavirus. En de nieuwste maatregelen zijn nodig om te zorgen dat we het virus kunnen indammen. Ik begrijp dat dit van ons allemaal veel vraagt. Het raakt ons als individu en in onze gezinnen, het raakt ons in het werk, het raakt het openbare leven in Valkenswaard.  

 • Fietsomleiding N397 / Dommelsedijk

  14 november 2019 - Vanwege werkzaamheden rond aanleg Nieuwe N69 gaan de fietspaden aan N397/Dommelsedijk, tussen Dommelen en Braambos/Westerhoven vanaf maandag 18 november 9.00 uur dicht. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Archief