Nieuws

 • Vernieuwen asfalt in Bosstraat

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  30 november 2020 - De gemeente Valkenswaard gaat vanaf donderdag 3 december groot onderhoud uitvoeren aan de Bosstraat. 

 • Valkenier Jacques van Gerven Ereburger van Valkenswaard

  28 november 2020 - Vandaag, zaterdag 28 november, is de heer J.M. (Jacques) van Gerven benoemd tot ereburger van de gemeente Valkenswaard.

 • Gewijzigde openingstijd gemeentehuis 3 december

  Ingang gemeentehuis

  26 november 2020 - Op donderdag 3 december is het gemeentehuis voor publiek geopend tot 14.30 uur (in plaats van tot 17.00 uur).

 • Het Coronavirus, alle updates

  Lees alle updates over het Coronavirus.

 • Commissievergadering op 3 december

  23 november 2020 - Op donderdag 3 december vergadert de commissie vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Deze commissievergadering is openbaar.

 • Al gezien: ‘Gesprek met burgemeester’?

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  23 november 2020 - We willen in deze moeilijke tijd extra aandacht voor elkaar hebben. Aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona. In deze periode kijken we ook vooruit: hoe helpen we elkaar hier doorheen en weer bovenop? We kunnen elkaar ondersteunen met initiatieven én door persoonlijke verhalen te delen.

 • Groot onderhoud Peedijk duurt langer

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  Update 20 november-  Sinds 12 oktober voert de gemeente onderhoudswerkzaamheden uit aan de Peedijk in Borkel en Schaft.

 • In Valkenswaard is er oog voor iedereen

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  20 november 2020 - ‘Valkenswaard, oog voor iedereen’. Onder die noemer kunnen nu alle inwoners van de gemeente Valkenswaard zien wat er op sociaal gebied gebeurt en welke hulp beschikbaar is.

 • Inwonersbijeenkomst over voorwaarden zonne- en windenergie

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  16 november 2020 - Zouden er ooit plannen komen om windmolens of zonnevelden te plaatsen in onze gemeenten? En zo ja aan welke voorwaarden moeten deze initiatieven dan voldoen? Wat vinden we dan belangrijk om te betrekken bij de afwegingen? Welke voorwaarden stellen we dan?

 • Kloosterplein in het nieuw

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  16 november 2020 - Deze week is de laatste hand gelegd aan het Kloosterplein. Het plein kreeg een nieuwe - meer functionele - indeling én meer groen.

 • Meer, Beter en Blijvend Bewegen in Valkenswaard

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  10 november 2020 - Sportverenigingen en zorgprofessionals op het gebied van sport en bewegen starten op 18 november aan een opleiding waarbij het Athletic Skills Model (ASM) centraal staat. Alles met als doel om jeugd en volwassenen te behouden voor de sport.

 • Op weg naar een aantrekkelijk centrum

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  9 november 2020 - Compact winkelgebied Valkenswaard werpt vruchten af.

 • Valkenswaard zet in op gezonde leefstijl voor jeugd

  Wethouder Mieke Theus houdt het bordje 'Valkenswaard JOGG-gemeente' vast.

  4 november 2020 - Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd, met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Die omgeving is nu lang niet altijd gezond. De hele dag door worden kinderen, jongeren en hun ouders verleid tot het maken van ongezonde keuzes. De gemeente Valkenswaard gaat zich inzetten om de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken en sluit zich daarom aan bij JOGG (een organisatie die zich inzet voor een gezonde leefstijl en -omgeving voor jongeren).

 • Mantelzorgcompliment Valkenswaard in nieuw jasje

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  3 november 2020 - Zorgt u binnen de gemeente Valkenswaard intensief voor uw partner, ouder, kind of vriend, die ernstig of langdurig ziek, of hulpbehoevend is? Dan bent u een mantelzorger en kunt u in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment.

 • #Aandachtvoorelkaar, doet u mee?

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  2 november 2020 - We willen in deze moeilijke periode extra ‘Aandacht voor elkaar’ hebben.

 • Bladkorven plaatsen

  20 oktober 2020 - Medewerkers van de gemeente zijn bezig met het plaatsen van bladkorven ofwel bladverzamelcontainers op diverse locaties.

 • Testlocatie GGD in Valkenswaard

  14 oktober 2020 - Vandaag, 14 oktober, opent de GGD Brabant-Zuidoost een corona-testlocatie in Valkenswaard op het parkeerterrein Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef. 

 • Aanpassen speelplekken in Dommelen

  13 oktober 2020 - Op maandag 19 oktober gaat de gemeente van start met het aanpassen van de speelplekken in wijk Agnetendal in Dommelen.

 • Brabant geeft energie aan nieuwe projecten

  13 oktober 2020 - Persbericht van de provincie Noord-Brabant.
  Vanaf donderdag 15 oktober 2020 opent de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’.

 • Afspraak maken bij de gemeente

  ""

  22 september 2020 - De gemeente werkt op afspraak!

 • Doe mee met Breek de week kids - 15 juli begint de eerste!

  9 juli 2020 - Dit evenement is een gesubsidieerd evenement wat georganiseerd is voor elk kind in de doelgroep 4 tot en met 12 jaar oud. In 2020 organiseren we een offline en online variant in de periode van 15 juli tot en met 19 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.

 • Bericht namens de gemeenteraad

  14 april 2020 - Beste inwoners,

  De gevolgen van de Coronacrisis raken ons in ons hart. We proberen het dagelijks leven in onze gemeente zo goed mogelijk gaande te houden en om contact te houden op andere manieren dan we tot voor kort gewend waren.

 • Mgr. Smetsstraat afgesloten: start bouw fietstunnel

  25 maart 2020 - Met de komst van de Nieuwe N69 gaat de Mgr. Smetsstraat in de toekomst via een fietstunnel onder de nieuwe weg door.

 • Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

  15 maart 2020 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

  Niet alleen Brabant, maar heel Nederland is inmiddels in de ban van het coronavirus. En de nieuwste maatregelen zijn nodig om te zorgen dat we het virus kunnen indammen. Ik begrijp dat dit van ons allemaal veel vraagt. Het raakt ons als individu en in onze gezinnen, het raakt ons in het werk, het raakt het openbare leven in Valkenswaard.  

 • Aanvragen financiële ondersteuning voor evenementen voortaan bij Valkenswaard Marketing

  24 februari 2020 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 december 2019 besloten om het mandaat voor besluitvorming over incidentele evenementensubsidie voor ‘on-brand’ en ‘brand-ondersteunende’ evenementen te verlenen aan Valkenswaard Marketing.

 • Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Ederveen

  7 januari 2020 - Burgemeester Ederveen heeft maandag 6 januari in het gemeentehuis van Valkenswaard zijn nieuwjaarstoespraak gehouden.

 • Fietsomleiding N397 / Dommelsedijk

  14 november 2019 - Vanwege werkzaamheden rond aanleg Nieuwe N69 gaan de fietspaden aan N397/Dommelsedijk, tussen Dommelen en Braambos/Westerhoven vanaf maandag 18 november 9.00 uur dicht. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Archief