Nieuws

 • Smeva Group ontvangt predicaat ‘Koninklijk’

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  18 oktober 2021 - Op 15 mei 2020 bestond Smeva Group B.V. uit Valkenswaard honderd jaar. Het afgelopen jaar stond voor Smeva dan ook in het teken van dit bijzondere jubileum.

 • Raadsvergadering op 21 oktober

  18 oktober 2021 - Op donderdag 21 oktober vergadert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis.

 • Trippen of Skippen? Jouw mening over drugs(gebruik) telt

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  16 oktober 2021 - Lachgas in de auto? XTC op een festival? Is dat normaal of niet normaal? Het zijn een aantal vragen die aan bod komen tijdens het grote drugsonderzoek ‘Trippen of Skippen?’ waar jongeren en jongvolwassenen in Oost-Brabant, en dus gemeente Valkenswaard, aan kunnen deelnemen.

 • Extra commissievergadering op 20 oktober

  15 oktober 2021 - Op woensdag 20 oktober is er een extra commissievergadering over het voorstel van de Programmabegroting 2022-2025, die op donderdag 4 november behandeld wordt in de raadsvergadering.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten 19 oktober 2021

  ""

  13 oktober 2021 - Op dinsdag 19 oktober 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Last van verkeersdrukte en afsluitingen Waalre-Valkenswaard?

  Bekijk de afbeelding op groter formaat.

  13 oktober 2021 - We merken dat, nu we corona grotendeels los kunnen laten, het weer flink drukker wordt op de weg. Zeker nu zowel de provincie Noord-Brabant als de gemeenten Waalre en Valkenswaard op diverse plekken aan de weg werken. Dat is begrijpelijk en erg vervelend.

 • Groene Stickers voor De Hofnar, HSV Venbergen en de Dommelstroom

  Bekijk afbeelding op groter formaat

  11 oktober 2021 - De ambassadeur van toegankelijk Valkenswaard, burgemeester Anton Ederveen, reikt jaarlijks stickers uit aan organisaties die zich inzetten voor een toegankelijk Valkenswaard in het kader van Agenda22.

 • Uitnodiging ontvangen voor Veiligheidsmonitor? Doe dan mee!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  8 oktober 2021 - Bent u een van de ruim 1.200 inwoners van de gemeente Valkenswaard die een aantal weken geleden een brief ontving met de vraag om de Veiligheidsmonitor Valkenswaard te vullen? En heeft u dat nog niet gedaan?

 • Werkzoekenden aan het werk helpen door brede samenwerking

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  8 oktober 2021 - Met een frisse blik en vol enthousiasme zijn KempenPlus, Center Parcs De Kempervennen en A2-Samenwerking van start gegaan om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden voor schoonmaakfuncties bij vakantiepark De Kempervennen. Het doel is met een intensieve training en begeleiding tientallen vacatures in te vullen en kandidaten een duurzame werkplek te bieden.

 • Conceptbegroting 2022: Koersvast met de Toekomstvisie

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  4 oktober 2021 - Met de titel “Koersvast met de Toekomstvisie” presenteert het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard de concept-programmabegroting 2022.

 • Nieuwe N69 officieel geopend

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  4 oktober 2021 - Na zo’n 2 jaar bouwen is de officiële openingshandeling van de Nieuwe N69 afgelopen zaterdag 2 oktober verricht bij de grote beekdalbrug Keersop in Valkenswaard.

 • Zaterdag 2 oktober open dag nieuwe N69

  29 september 2021 - De aanleg van de nieuwe N69 is voortvarend verlopen. Op 18 oktober wordt deze echt opengesteld voor verkeer. Zou u niet van de mogelijkheid willen gebruik maken om erover heen te fietsen of wandelen? En uw kinderen steppend of rolschaatsend? Dat kan maar 1 keer voor publiek. Namelijk op zaterdagmiddag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

 • Het Coronavirus, alle updates

  Lees alle updates over het Coronavirus.

 • Herstructurering Westerhovenseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  28 september 2021 - Brouwerijdreef tussen Brouwerijplein-Goudenrijderhof 4 t/m 8 oktober dicht.

 • Geef uw melding door via de website of MijnGemeenteApp

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  24 september 2021 - Is er iets kapot in uw woonomgeving? Of heeft u ergens overlast van? Dan kunt u dat melden bij de gemeente.

 • Start werkzaamheden Waalreseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  6 september 2021 - Op maandag 20 september starten de werkzaamheden aan de Waalreseweg. 

 • Gemeentelijke erepenning voor de heer Mondelaers

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  7 september 2021 - Op maandag 6 september reikten burgemeester Ederveen en wethouder Mieke Theus (cultuur) de gemeentelijke erepenning uit aan de heer B.J.E. (Ben) Mondelaers.

 • Openbaar vervoer wijzigingen tijdens reconstructie Westerhovenseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  27 augustus 2021 - Tijdens de reconstructie van de Westerhovenseweg komen enkele haltes van het openbaar vervoer te vervallen. 

 • Ook uitgebloeide bloemen zijn waardevol!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  2 augustus 2021 - Door gericht bermbeheer en het zaaien van wildbloemen heeft Valkenswaard dit jaar een groot aantal prachtlocaties gehad met adembenemende bloemenzeeën. Vooral de klaproos had dit jaar een uitstekend seizoen.

 • Bereikbaarheid voor winkels staat voorop in het centrum

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  30 juli 2021 - De gemeente Valkenswaard heeft besloten om de planning voor de volgende fase van het Masterplan Centrum aan te passen. Reden is de bereikbaarheid van de winkels in de aanloop naar de feestdagen. De nieuwe planning betekent geen vertraging, maar heeft alles te maken met het goed wegen van verschillende belangen.

 • Groene tuintips op het Klimaatplein 

  Fotograaf: Roel van Moorsel

  29 juli 2021 - Het klimaat verandert snel en er komen meer periodes van droogte én hevige piekbuien. Een groene en klimaatbestendige tuin helpt om overlast bij extreem weer te voorkomen. Op het Groene Klimaatplein van Tuincentrum Coppelmans in Valkenswaard kan iedereen terecht voor advies of inspiratie voor de aanleg van een duurzame tuin. Op dinsdag 27 juli openden de wethouders Duurzaamheid van gemeenten Waalre (Maarten Pieters) en Valkenswaard (Theo Geldens) en bestuurder van Waterschap De Dommel (Martijn Tholen) samen het Groene Klimaatplein. 

 • Nieuwe informatie over afsluiting Westerhovenseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 juli 2021 - Medio juli weet de gemeente welke aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren aan de Westerhovenseweg en een gedeelte van de Brouwerijdreef. 

 • Reconstructie Westerhovenseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  25 juni 2021 - De voorbereiding voor de herinrichting van de wegen in de kern Dommelen (gemeente Valkenswaard) is in volle gang. De werkzaamheden aan de Westerhovenseweg en een gedeelte van de Brouwerijdreef, starten in de week van 16 augustus en duren maximaal vier maanden.

 • Vergroenen Hofnarplein

  update 8 september 2021 - Op maandag 21 juni is gestart met het ‘vergroenen’ van het Hofnarplein.

 • Maandelijkse Molenmarkt Borkel 3 april van start

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 april 2021 - Vorig jaar heeft Dorpsinitiatief Borkel en Schaft bij de Borkelse molen aan de Dorpsstraat voor het eerst een Molenmarkt met verse producten georganiseerd. Dat was een groot succes. Daarom krijgt de Molenmarkt nu een vervolg.

 • Nieuwe aflevering gesprek met de burgemeester

  8 februari - Al gezien? In aflevering 7 van videoserie ‘In gesprek met de burgemeester’ spreekt burgemeester Anton Ederveen met inwoner en directeur van Theater de Hofnar Paul L'Herminez over de gevolgen van de coronacrisis voor theaters en de cultuursector. 

 • Burgemeester doet aangifte van poging tot brandstichting

  8 januari 2021 - Op woensdag 6 januari 2021 heeft burgemeester A. Ederveen formeel aangifte gedaan bij de politie van een poging tot brandstichting bij het gemeentehuis van Valkenswaard in de oudejaarsnacht.

 • Brabant geeft energie aan nieuwe projecten

  13 oktober 2020 - Persbericht van de provincie Noord-Brabant.
  Vanaf donderdag 15 oktober 2020 opent de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’.

 • Afspraak maken bij de gemeente

  ""

  22 september 2020 - De gemeente werkt op afspraak!

 • Bericht namens de gemeenteraad

  14 april 2020 - Beste inwoners,

  De gevolgen van de Coronacrisis raken ons in ons hart. We proberen het dagelijks leven in onze gemeente zo goed mogelijk gaande te houden en om contact te houden op andere manieren dan we tot voor kort gewend waren.

 • Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

  15 maart 2020 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

  Niet alleen Brabant, maar heel Nederland is inmiddels in de ban van het coronavirus. En de nieuwste maatregelen zijn nodig om te zorgen dat we het virus kunnen indammen. Ik begrijp dat dit van ons allemaal veel vraagt. Het raakt ons als individu en in onze gezinnen, het raakt ons in het werk, het raakt het openbare leven in Valkenswaard.  

 • Fietsomleiding N397 / Dommelsedijk

  14 november 2019 - Vanwege werkzaamheden rond aanleg Nieuwe N69 gaan de fietspaden aan N397/Dommelsedijk, tussen Dommelen en Braambos/Westerhoven vanaf maandag 18 november 9.00 uur dicht. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Archief