Nieuws

 • Lintjesregen 2017

  26 april 2017 - Dit jaar ontvangen 13 inwoners van burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen een Koninklijke onderscheiding.

 • Gratis rolstoelvaardigheidstrainingen

  24 april 2017 - Spo(r)tlight organiseert vanuit Sportloket Regio Eindhoven gratis rolstoeltrainingen voor iedereen. Op zaterdag 6 mei start de eerste van vier rolstoeltrainingen in sporthal De Vijfkamp in Eindhoven. Tijdens deze trainingen worden verschillende rolstoelvaardigheden geoefend. Daarnaast wordt er elke week kennisgemaakt met een andere rolstoelsport. 

 • Dodenherdenking Valkenswaard op 4 mei

  21 april 2017 - Op 4 mei vindt traditiegetrouw de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Ook dit jaar heeft het Comité 4 mei Valkenswaard een passend programma samengesteld.

 • Verkeersmaatregelen Koningsdag

  Vrijmarkt en optredens Statie


  21 april 2017 - Cafe de Fantast op de Statie organiseert op donderdag 27 april van 11.00 tot 03.00 uur ‘s nachts een vrijmarkt en muziekoptredens op de Statie (Frans van Beststraat).

 • Gewijzigde openingstijden gemeente

  21 april 2017 - Op donderdag 27 en vrijdag 28 april is het gemeentehuis gesloten vanwege Koningsdag en een collectieve vrije dag.

 • Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2017

  21 april 2017 - De gemeente Valkenswaard biedt chronisch zieke en gehandicapte inwoners een tegemoetkoming in de ziektekosten over 2017 aan van maximaal €100,- .

 • Lintjesregen op 26 april live te volgen

  21 april 2017 - Op woensdag 26 april is het weer zover; de jaarlijkse Lintjesregen in Nederland op de dag vóór Koningsdag. 

 • Sluiting woning Keersopperweg 27 te Valkenswaard

  19 april 2017 - De burgemeester van Valkenswaard heeft besloten om de woning inclusief het bijbehorende erf en bijgebouwen aan Keersopperweg 27 te Valkenswaard, met ingang van dinsdag 18 april 2017 voor de duur van vier maanden te sluiten. Op deze locatie zijn verdovende middelen aangetroffen boven de norm voor eigen gebruik.

 • Gratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

  14 april 2017- De gemeente Valkenswaard organiseert samen met Theater De Hofnar en VVV Valkenswaard de vertoning van de klimaatfilm ‘Before the Flood’. 

 • Natuurlijke inrichting Molenweide bij Venbergse molen

  14 april 2017 - De omgeving van de Venbergse Watermolen ziet er sinds kort nog ‘natuurlijker’ uit.

 • Sluiting woning Corridor 57 te Valkenswaard

  12 april 2017 - De burgemeester van Valkenswaard heeft besloten om de woning aan Corridor 57 te Valkenswaard, mmet ingang van woensdag 12 april 2017 voor de duur van drie maanden te sluiten. Op deze locatie zijn verdovende middelen aangetroffen boven de norm voor eigen gebruik.

 • Draaiboom straatnaam bij nieuwe appartementen

  11 april 2017 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd om de toegangsweg voor nieuwbouw aan het Boterpotplein (langs de Beelmanstraat) de straatnaam Draaiboom te geven. Dit besluit ligt ter inzage van 27 april tot en met 7 juni 2017.

 • Landgoed Heidehorst in de verkoop

  10 april 2017 - De gemeente Valkenswaard start met de verkoop van exclusieve bouwkavels op Landgoed Heidehorst. Dit landgoed biedt ruimte aan vijf kavels met een gemiddelde grootte van 2.700 m2 en grenst aan het prachtige natuurgebied Dommeldal. Een toplocatie omringd door natuur en toch met alle belangrijke voorzieningen binnen handbereik.

 • Dommelsche Bierbrouwerij, een kansrijke erfenis!

  07 april 2017 - Op donderdag 6 april reikte voorzitter Jan van Gils van de Bond Heemschut officieel het rapport ‘De Dommelsche Bierbrouwerij - Waarde - Context – Omgeving’, uit aan wethouder monumentenzorg, mevrouw Hetty Tindemans van de gemeente Valkenswaard en inwoner/initiatiefnemer, de heer Henk Hovens.

 • Cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd

  07 april 2017 - In de week van 10 tot en met 14 april ontvangen ruim 1750 inwoners  van de gemeente Valkenswaard een vragenlijst over de ondersteuning die zij in 2016 ontvingen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ofwel vanuit de Jeugdwet.

 • ‘Don Boscopark’ nieuwe naam voor centrumpark

  06 april 2017 - Het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard heeft op 28 maart 2017 besloten om de naam ‘Don Boscopark’ te kiezen voor het centrumpark.

 • Doe mee aan fotowedstrijd De Groote Heide!

  Persbericht samenwerkende gemeenten in Natuurgrenspark De Groote Heide
  05 april 2017 - Het is lente! De natuur in het gebied van De Groote Heide komt weer tot bloei en dat levert prachtige plaatjes op. 

 • ‘Actief buiten zijn in een Natuurlijk Avonturen Landschap’

  30 maart 2017 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft onlangs de gebiedsvisie en het programmaplan voor De Groote Heide Valkenswaard vastgesteld. De visie geeft invulling aan de ‘leisurepijler’ uit de Toekomstvisie 2030 en laat zien hoe het buitengebied van Valkenswaard zich de komende jaren kan ontwikkelen. De bedoeling is om een ‘Natuurlijk Avonturen Landschap’ in te richten binnen het grotere gebied De Groote Heide. Een landschap waarin bezoekers hun vrije tijd actief & buiten kunnen besteden. De ambities en de plannen zijn tot stand gekomen met behulp van diverse lokale partners op het terrein van vrijetijdsbesteding en natuur & landschap. In april buigt de gemeenteraad zich erover.

 • Start cursus Politiek Actief in Valkenswaard

  29 maart 2017 - Op woensdag 10 mei start de cursus Politiek Actief voor inwoners van de A2 gemeenten. Deze cursus biedt de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hopen de gemeenteraden van de drie gemeenten haar inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij in een adviesraad of als raadslid. De cursus is gratis.

 • Nieuwe Adviesraad Sociaal Domein van start

  23 maart 2017 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 7 februari en 14 maart 2017 besloten om in totaal zeven leden en twee aspirant-leden te benoemen voor de Adviesraad Sociaal Domein.

 • Valkenswaard doet mee aan Landelijke Opschoondag

  21 maart 2017 - Op zaterdag 25 maart is het Landelijke Opschoondag. In de gemeente Valkenswaard doen hier diverse particulieren en organisaties aan mee.

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezing online

  17 maart 2017- De uitslag per partij in de gemeente Valkenswaard staat online. De proces-verbalen liggen vanaf vrijdag 17 maart t/m donderdag 23 maart ter inzage op het gemeentehuis. U kunt zich melden bij de balie. http://www.valkenswaard.nl/bestuur-en-organisatie/verkiezingen_43532/item/uitslag_65866.html

 • Informatieavond onderhoud Nieuwe Waalreseweg en Tienendreef

  16 maart 2017 - Op maandag 27 maart organiseert de gemeente een informatieavond over onderhoudswerkzaamheden aan de Nieuwe Waalreseweg en de Tienendreef. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in zaal Geenhoven aan de Hoppenbrouwers 15.

 • Ondermijning: vervolg effectieve aanpak door gemeentelijke organisatie

  15 maart 2017 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft onlangs het Actieplan Ondermijning Valkenswaard 2017-2019 vastgesteld. Dit actieplan omschrijft de acties die de gemeente de komende tijd oppakt om georganiseerde en ondermijnende criminaliteit te bestrijden.

 • Informatieavond over muggenoverlast

  14 maart 2017 - Op dinsdag 28 maart organiseert de gemeente Valkenswaard samen met DorpsInitiatief Borkel en Schaft een informatiebijeenkomst over overlast van steekmuggen.

 • Vrachtwagens op de korrel in Valkenswaard

  13 maart 2017 - In week 11 houdt de gemeente bij welke vervoerders hun vrachtwagens door het centrum van Valkenswaard laten rijden. Aan de bewoners wordt gevraagd om komende week met de gemeente mee te kijken. Spoedig daarna worden de vervoerders van het doorgaand vrachtverkeer op de Europalaan en de Eindhovenseweg aangeschreven. De gemeente wil de vervoerders wijzen op hun verantwoordelijkheid, omdat hun vrachtbewegingen veel hinder veroorzaakt in met name het centrum.

 • Wie krijgt de Valkenswaardse vrijwilligerstrofee 2016?

  10 maart 2017 - Eén keer per jaar vindt de uitreiking plaats van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs. Deze bestaat uit een wisseltrofee, een beeldje en een geldelijke gift.

 • Erfgoed leeft in Valkenswaard!

  10 maart 2017 - De CultuurCoaches van de gemeente Valkenswaard pleiten voor aandacht voor erfgoed in het basisonderwijs. En met succes: twee structurele erfgoedprojecten ‘Overgisteren’ en ‘Op stap met Jet en Jan’ gaan alweer hun derde jaar in.

 • Viering Boomfeestdag Valkenswaard op 22 maart

  10 maart 2017 - Ook dit jaar neemt de gemeente Valkenswaard, samen met het IVN, afdeling Valkenswaard-Waalre, deel aan de landelijke Boomfeestdag op woensdag 22 maart.

 • Wandeling van maart: Vogelhuttenpad

  01 maart 2017 - Elke maand roepen we in de gemeente Valkenswaard een wandeling uit tot wandeling van de maand. In maart is dat het Vogelhuttenpad. 

 • Convenant 18- (min) op stap

  23 februari 2017 - Op 22 februari ondertekenden jongeren, ouders, horeca en de gemeente het convenant 18- (min) op stap. Het convenant is een initiatief van jongeren en ouders, in samenwerking met gemeente en horeca.

 • Kunstwerk onthuld bij herinneringsbos

  23 februari 2017 - Op woensdag 22 februari onthulde wethouder Mart Wijnen, samen met de initiatiefnemers Peter en Coen van Ham, een kunstwerk bij het herinneringsbos in wording op begraafplaats Eikenhof aan de Sil.

 • CJG Valkenswaard start met digitaal verwijzen

  (gezamenlijk persbericht van de gemeente Valkenswaard/CJG, de huisartsen in de gemeente Valkenswaard en ZorgDomein.)

  23 februari 2017 - Huisartsen in de gemeente Valkenswaard kunnen hun patiënten met ingang van nu eenvoudig digitaal verwijzen naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Valkenswaard. Om dit te bereiken is CJG Valkenswaard aangesloten op het landelijke systeem ZorgDomein. CJG Valkenswaard is hiermee het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin in Nederland dat haar aanbod beschikbaar stelt op ZorgDomein.

 • College voert verbod op vrachtverkeer Europalaan in

  22 februari 2017 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 21 februari jongstleden het besluit genomen om het verbod voor doorgaand vrachtverkeer op de Europalaan in te voeren. Dit besluit is een verkeersbesluit en is conform de opdracht van de raad uit 2014 en de motie die de raad heeft aangenomen op 26 januari jongstleden. Het vrachtwagenverbod gaat in na de werkzaamheden aan kruising Europalaan en Eindhovenseweg, ook wel de ‘kop’ genoemd. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting op donderdag 23 februari aanstaande aan het begin van de avond afgerond. Het verkeerbesluit ligt vanaf 1 maart aanstaande zes weken ter inzage.

 • Verwijderen dood hout uit populieren in Dommelen-noord

  20 februari 2017 - Vanaf woensdag 22 februari start de gemeente met het verwijderen van dood hout uit een houtsingel in Dommelen Noord, in de omgeving van de Wannerwei.

 • Tweede wervingsronde Spitsmijden A2

  (persbericht van Rijkswaterstaat)
  20 februari 2017 - Automobilisten die nog niet deelnemen aan Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven en minstens één keer per week in de ochtendspits zijn gesignaleerd op dit specifieke traject, ontvangen vanaf zaterdag 18 februari een uitnodiging om ook actief de spits te gaan mijden. Rijkswaterstaat en provincie Noord-Brabant willen zo de verkeersdruk tijdens de ochtendspits verminderen.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2017

  17 februari 2017 - In week 9 (27 februari tot 3 maart) valt de aanslag gemeentelijke belastingen 2017 in de brievenbus. Op deze aanslag staan de nieuwe WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken) van uw woning of bedrijfspand, de onroerendezaakbelastingen (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing vermeld.

 • Onderwijs: minder langdurig schoolverzuim in de regio

  Gezamenlijk persbericht van de 14 deelnemende gemeenten aan Passend Onderwijs.

  16 februari 2017 - In regio Eindhoven-de Kempen zijn er minder leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs die thuiszitten dan in de rest van Nederland.

 • Vrachtwagenverbod bij De Vest voorlopig gehandhaafd

  16 februari 2017 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft vandaag een verkeersbesluit genomen om het verbodsbord voor doorgaand vrachtverkeer op de kruising Europalaan en De Vest, bij de turborotonde, iets langer te laten staan. Het doorgaande vrachtverkeer kan dan tijdelijk nog niet van de zuidkant van Valkenswaard naar het noorden rijden, andersom kan dit wel. Het betreft een tijdelijke maatregel voor het zuidelijk deel van de Europalaan.

 • Adviescommissie bezwaarschriften

  14 februari - Op dinsdag 21 februari worden twee bezwaarschriften tijdens een openbare hoorzitting door de Algemene kamer van de Adviescommissie behandeld.

 • Zo veel mogelijk aansluiten bij het gezin staat voorop

  Gezamenlijk persbericht betrokken organisaties

  14 februari 2017 – De 21 gemeenten in Zuidoost Brabant en vier gecertificeerde instellingen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering hebben op 9 februari een samenwerkingscontract getekend. Ook de gemeente Valkenswaard is partner in deze samenwerking.

 • Actieprogramma Veiligheid 2017

  14 februari 2017 - Het college van Burgemeester en Wethouders van Valkenswaard heeft het Actieprogramma Veiligheid 2017 vastgesteld. Het Actieprogramma is opgesteld door de Projectgroep Integraal Veiligheidsbeleid (IVB) en tot stand gekomen in samenwerking met de veiligheidspartners. Het Actieprogramma Veiligheid 2017 ligt vanaf 14 februari aanstaande zes weken ter inzage.

 • Inloopbijeenkomst over A2 Weert-Eindhoven op 20 februari

  Persbericht van Ministerie van I en M (Infrastructuur en Milieu)

  10 februari 2017 - Het MIRT-onderzoek A2 Weert-Eindhoven is in de tweede fase beland. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM).

 • Sluiting woning Van Cuijkstraat 64 te Valkenswaard

  6 februari 2017 - De burgemeester van Valkenswaard heeft besloten om de woning inclusief het bijbehorende erf en bijgebouwen aan de Van Cuijkstraat 64 te Valkenswaard, met ingang van maandag 6 februari 2017 voor de duur van 6 maanden te sluiten.

 • Jongeren Were Di maken kennis met Valkenswaardse politiek

  Gezamenlijk persbericht deelnemende partners JoPo-dag.

  3 februari 2017 - Woensdag 15 februari vindt weer de jaarlijkse politieke dag voor jongeren plaats.

 • Wijziging Hulp bij het huishouden

  3 februari 2017 - In 2017 wordt de Hulp bij het huishouden in de gemeente Valkenswaard een ‘Algemene voorziening’ binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). ’Algemene voorziening' betekent dat alle inwoners van Valkenswaard die hulp nodig hebben hiervan gebruik kunnen maken.

 • Energieneutraal bouwen vanaf 4 februari op SBS6

  Persbericht van Earth and Eternity

  02 februari 2017 - Vanaf 2020 moeten nieuwbouwwoningen in de EU energieneutraal worden opgeleverd. Dat men hier echter ook eerder mee kan beginnen, zien we in Valkenswaard. Gedurende zes weken volgt SBS6 de bouw van woningen die zo milieuvriendelijk en duurzaam gebouwd worden, dat straks de term ‘nul-op-de-meter’ wordt gehanteerd. Het gaat om de veertien energie-neutrale woningen van Plan Pioniers aan de Barentszstraat in Valkenswaard, een ontwikkeling van Earth and Eternity BV.

 • Kick-off regionale samenwerking aangepast sporten

  Gezamenlijk persbericht deelnemende partners Aangepast sporten

  02 februari 2017 - De regionale samenwerking aangepast sporten regio Eindhoven is een feit. Tijdens de kick-off in het inspiratiecentrum van de GGzE is ook de website en app van Uniek Sporten gelanceerd voor de regio Eindhoven, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport.

 • 2016

Archief

Pagina opties