De komende jaren wordt hard gewerkt aan een bereikbaar en leefbaar Valkenswaard, met minder vrachtverkeer in de kern. Nu de nieuwe N69 in gebruik is genomen sinds oktober 2021 gaan we verder met de reconstructie van andere toegangswegen. Onze ambitie ten aanzien van verkeer is verwerkt in het programma ‘Bereikbaar Valkenswaard’ . De voortgang van al deze verkeersprojecten, volgt u dan ook op www.bereikbaarvalkenswaard.nl(externe link) . Ons centrum heeft een ware metamorfose ondergaan. Het nieuwe hart van Valkenswaard is groen, gezellig en gastvrij. Fietsers en voetgangers zijn meer dan welkom zijn en de auto is te gast. De voortgang in dit grote programma leest u op Masterplan Centrum.

Ga voor verkeersprojecten naar Bereikbaar Valkenswaard(externe link)

Direct alle afsluitingen zien? Ga naar Wat gebeurt er voor mijn deur. (externe link)

Alles weten over de werkzaamheden in het centrum? 

Meer weten over Rioleringsprojecten

Dank voor uw begrip!

In heel Valkenswaard zijn we met verschillende wegwerkzaamheden bezig. Sommige situaties zijn tijdelijk, totdat we de straten of verkeersmaatregelen definitief in orde kunnen maken. We zijn ons ervan bewust dat dat helaas overlast oplevert. We doen er alles aan de overlast zoveel mogelijk te beperken.

 • Weekendafsluiting Eindhovenseweg februari

  Dit geldt voor gemotoriseerd verkeer (auto’s, bussen, etc.) in de richting van Valkenswaard naar Eindhoven. De rijbaan richting Valkenswaard blijft wel open.

Werkzaamheden Geenhovensedreef
Het asfalt van de Geenhovensedreef is aan onderhoud toe. Het oude asfalt wordt daarbij vervangen door een geluidsreducerende asfaltlaag. Naast het onderhoud willen we ook direct een aantal verbeteringen doorvoeren om de verkeersveiligheid te verbeteren

Actuele werkzaamheden Masterplan Centrum
Lees hier het actuele nieuws rondom de werkzaamheden van Masterplan Centrum. We blijven nog t/m 2023 flink aan het werk. Op naar een prachtig, groen en leefbaar centrum waar de auto te gast is.

 • Eindhovenseweg verder aangepakt
  Op 16 januari 2023 start de gemeente Valkenswaard met de volgende fase van het Masterplan Centrum. In dit geval gaat het om het deel tussen Eindhovenseweg 56a en de kruising met de Valkenierstraat. Vanwege de werkzaamheden is de Eindhovenseweg tot en met 31 juli afgesloten voor verkeer.

 • Nieuw(s) over het centrum!
  Lees de kersverse nieuwsbrief over het nieuwe centrum. Met daarin aandacht voor onder andere: de verkeersveiligheid,  opening van de bijzondere lichtroute Gloei op 11-11 en wat er de komende maanden nog gaat gebeuren om ons centrum nog mooier te maken!

 • Afsluitingen centrum door werkzaamheden(externe link)
  Na een kleine bouwpauze gaan we verder met het verfraaien, verbeteren en vergroenen van het centrumhart van Valkenswaard. We zijn namelijk nog niet klaar! Deze week zijn bijvoorbeeld nieuwe bomen geplant aan de Eindhovenseweg. Vanaf maandag 12 september aanstaande gaan we verder op twee plekken.

Wegwerkzaamheden Eindhovenseweg Waalre - Valkenswaard(externe link)
De wegwerkzaamheden aan de Eindhovenseweg in Waalre zijn 20 juni 2022 gestart. Dit is een grote stap op weg naar een duurzame en gezonde leefomgeving voor de kernen Aalst en Valkenswaard. Maar het betekent helaas ook verkeershinder.

Meer info: https://www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-waalre-hoogtebeperking-vrachtwagens(externe link) voor de planning en meest gestelde vragen.

Weekendafsluiting Eindhovenseweg februari
Aannemer Den Ouden Infra is namens de gemeente Waalre druk bezig met de werkzaamheden voor de Eindhovenseweg Fase 2.

Reconstructie Dommelen-Zuid Valkenswaard(externe link)
De werkzaamheden aan de Brouwerijdreef zijn begin mei 2022 gestart. Houd hier het actueel nieuws in de gaten.