Belastingen

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan kunt u bezwaar maken.

Ga naar de pagina bezwaar maken

Taxatieverslag WOZ

De gemeente stelt elk jaar de waarde van alle onroerende zaken vast. Bent u eigenaar van een woning en staat uw naam op de aanslag gemeentelijke belastingen. Dan kunt u het taxatieverslag online opvragen.

Ga naar de pagina over taxatieverslag WOZ

Afvalstoffenheffing

De gemeente Valkenswaard is verplicht het huisvuil op te halen. Als inwoner betaalt u hier aan mee via de afvalstoffenheffing.

Naar de pagina afvalstoffenheffing

Automatische incasso

Wilt u uw belastingaanslag via automatische incasso in 12 gelijke maandelijkse termijnen betalen? Dan kunt u dat hier regelen.

Naar de pagina automatische incasso

Toeristenbelasting

Vanaf januari 2017 kent de gemeente Valkenswaard geen toeristenbelasting meer.

Meer over toeristenbelasting

Kwijtschelding

Hebt u een inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig spaargeld? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentebelastingen.

Ga naar de pagina kwijtschelding

Onroerende Zaak Belasting (OZB)

Hebt u een eigen woning of een bedrijfspand? Dan betaalt u elk jaar onroerende-zaakbelasting (OZB) aan de gemeente Valkenswaard.

Ga naar de pagina Onroerende Zaak Belasting

Reclamebelasting

Bent u ondernemer in het centrum van Valkenswaard? En zijn uw reclame-uitingen op winkelpand of bedrijfsgebouw vanaf de openbare weg te zien? Dan betaalt u reclameheffing.

Meer over reclamebelasting

Parkeerboete

Heeft u een parkeerboete ontvangen?

Ga naar pagina

Aankoop woning

Heeft u een woning gekocht in de gemeente Valkenswaard? Dan kunt u geheel vrijblijvend dit online formulier invullen. Door het invullen, verstrekt u de gemeente informatie over de aangekochte woning. Zo kan de gemeente bijvoorbeeld in kaart brengen wat de kwaliteit van de verkochte woningen is. 

Naar het formulier

WOZ-waarde

De gemeente stelt jaarlijks de waarde van uw woning of bedrijfspand vast. Deze WOZ-waarde is de basis voor verschillende belastingen.

Naar de pagina

Rioolheffing

Woont u in Valkenswaard? Of hebt u hier een bedrijf? Waarschijnlijk betaalt dan voor het inzamelen en zuiveren van het afvalwater.

Meer over de rioolheffing

Precario belasting

U betaalt precariobelasting voor voorwerpen die op openbare gemeentegrond staan. De gemeente Valkenswaard heft precariobelasting voor een terras bij een horeca-inrichting.

Meer over precario belasting

Hondenbelasting

In de gemeente Valkenswaard betaalt u geen hondenbelasting.

product hondenbelasting