De gemeente Valkenswaard heeft naar aanleiding van een burgerinitiatief besloten een skatebaan te willen realiseren. Dit besluit werd genomen nadat een groep enthousiaste skaters het initiatief aan de gemeenteraad heeft gepresenteerd. De gemeente gaat op zoek naar een geschikte locatie.

De initiatiefnemers van de skatebaan willen zich graag inzetten om de skatebaan zo toegankelijk mogelijk te maken, voor jong en oud. De skaters willen daarom in samenwerking met jongerenwerk skatelessen organiseren en promotiemateriaal maken in het kader van “FF Offline in Valkenswaard”.

Het initiatief voor een skatebaan past binnen de Toekomstvisie van Valkenswaard, waarin jongeren en jonge gezinnen een belangrijke doelgroep vormen. Bovendien sluit het aan bij de wens van inwoners van Valkenswaard om meer sport- en beweegplekken in de openbare ruimte te realiseren.

Budget en planning

Tijdens de behandeling van de begroting voor 2022 heeft de raad een budget van €245.000,- beschikbaar gesteld voor de realisatie van de skatebaan. Begin 2022 is SkateOn geselecteerd als aannemer voor bouw van de skatebaan. De skatebaan is uiterlijk in het 4de kwartaal van 2023 gereed.