De gemeente Valkenswaard heeft naar aanleiding van burgerinitiatieven besloten om een skatebaan en een basketbalveld te realiseren. De initiatieven voor een skatebaan en basketbalveld passen binnen de Toekomstvisie van Valkenswaard, waarin jongeren en jonge gezinnen een belangrijke doelgroep vormen. Bovendien sluiten ze aan bij de wens van inwoners van Valkenswaard om meer sport- en beweegplekken in de openbare ruimte te realiseren.

Feestelijke openingsdag op 15 juni

Er komt nog een feestelijke, officiële opening van de skatebaan en het basketbalveld op zaterdag 15 juni. Het complete openingsprogramma is nu bekend en ziet er veelbelovend uit! Kijk hieronder voor het overzicht en reserveer 15 juni alvast in je agenda.

Bekijk het programma

Skatebaan in gebruik

Op vrijdag 29 maart 2024 is de skatebaan aan de voorzijde van sportcentrum De Wedert in sportpark Den Dries opengesteld voor publiek. Op deze baan wordt de jeugd volop uitgedaagd om te bewegen. Dit kan zowel met skateboard, inline skates, stepje of bmx-fiets. Het ontwerp van de skatebaan kwam tot stand met inbreng van de Valkenswaardse jeugd. De baan is aangelegd door het internationaal gerenommeerde SkateOn. Hij is zowel geschikt voor beginnende als voor gevorderde skaters.

Basketbalveld 

Sinds oktober 2023 kan het basketbalveld, naast de skatebaan, gebruikt worden. Alleen de coating en de belijning zijn onlangs pas aangebracht. Het was tot nu toe in de nachten te koud en te vochtig om de coating goed te laten hechten. 

Achtergrond

In het voorjaar van 2023 zijn verschillende locaties met de initiatiefnemers bekeken om de meest geschikte plek te vinden voor de realisatie van beide initiatieven. In goed overleg is door beide partijen de voorkeur uitgesproken voor sportpark Den Dries. Op een locatie aan de voorzijde van zwembad De Wedert zijn de skatebaan en het basketbalveld naast elkaar aangelegd. Door de combinatie versterken ze elkaar en stimuleren ze om meer te gaan bewegen. De aanleg van het basketbalveld en skatebaan op het sportpark passen helemaal in de visie om van Den Dries een compleet sport- en beweegpark te maken. In samenwerking met de initiatiefnemers en diverse belanghebbende partijen is een ontwerp opgesteld. Dat ontwerp hebben we voorgelegd aan belangstellenden De reacties die we ontvingen zijn verwerkt in het definitieve ontwerp. Dat is te downloaden onderaan deze pagina.  

Programma openingsdag

Op 15 juni is er tussen 11.00 en 18.00 uur van alles te doen en te beleven op de nieuwe skatebaan en het basketbalveld. De toegang is gratis.

TijdActiviteiten basketbalveldActiviteiten skatebaan
11.00 - 12.30 uurBasketbalclinic voor kinderen van 6 t/m 11 jaar door Henk Pieterse,  ex-basketbalprofessional en 101-voudig international Vrij skaten en steppen
12.30 -12.50 uurVrij basketballen Vrij skaten en steppen
12.50 - 13.00 uurDans demo door La Toya Dance Vrij skaten en steppen
13.00 - 13.15 uurOpening basketbalveld door wethouder en kinderburgemeester 
13.15 - 13.30 uur Opening skatebaan door wethouder en kinderburgemeester
13.30 13.40 uurDans demo door La Toya Dance  
13.45 - 15.00 uurBasketbalclinic voor deelnemers van alle leeftijden door Henk Pieterse  Vrij skaten + steppen- skaters van demo teams aanwezig om trucs te leren
15.00 - 15.15 uur Breakdance demo
15.15 - 15.45 uurVrij basketballen Skate + step demo + DJ
15.45 - 17.00 uurBasketbalclinic voor jongeren van 12 t/m 18 jaar door Henk Pieterse Vrij skaten - skaters van demo teams aanwezig om trucs te leren + best trick contest met prijzen
17.00 -18.00 uurHalfcourt shot of 3 point shoot out  Vrij skaten - skaters van demo teams aanwezig om trucs te leren + best trick contest met prijzen