U kunt uw rijbewijs online verlengen. De aanvraag doet u via de website van RDW(externe link). Na 2 werkdagen kunt u het rijbewijs bij ons in het gemeentehuis ophalen.

Vraag uw rijbewijs online aan op RDW.nl(externe link)

Wat moet ik doen?

U doet de online aanvraag gemakkelijk en snel:

  1. U laat een pasfoto maken in een fotocabine of bij een fotograaf die erkend is door de RDW. Een overzicht van de erkende fotografen vindt u op de website van het RDW(externe link) kies vervolgens 'Een rijbewijsfoto laten maken'.
  2. De fotograaf verstuurt uw pasfoto en handtekening (voor op uw nieuwe rijbewijs) beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijgt u van de RDW een e-mail waarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd.
  3. Doe de identiteitscheck met een mobiele telefoon. Heeft u nog geen DigiD-app(externe link) op uw telefoon? Download deze dan eerst.
  4. Nadat u de eenmalige identiteitscheck op uw mobiele telefoon hebt gedaan, kunt u uw rijbewijs online verlengen.
  5. U haalt het nieuwe rijbewijs op in het gemeentehuis. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Wat heb ik nodig?

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U staat ingeschreven in Valkenswaard.
  • De aanvraag gaat om een vernieuwing van het rijbewijs of een categorie-uitbreiding.
  • U heeft een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart met een chip. (Alle paspoorten en identiteitskaarten bevatten een chip. Rijbewijzen uitgegeven na 14 november 2014 bevatten een chip.)
  • U heeft een geactiveerde DigiD app met een eenmalige identiteitscheck. Hiervoor heeft u een Android smartphone met NFC-lezer (Android versie 4.4 of hoger) of een iPhone (model 7 of hoger met IOS 13) nodig.
  • Afhankelijk van uw leeftijd, gezondheid en rijbewijscategorie(ën) kan het zijn dat u een Gezondheidsverklaring nodig heeft. Kijk hiervoor op de site van het cbr.nl(externe link). De gezondheidsverklaring hoeft u niet mee te brengen naar uw afspraak, want die stuurt het CBR rechtstreeks naar de gemeente. 

Meer informatie over het online verlengen van uw rijbewijs vindt u op de website van het RDW(externe link).

Voldoet u niet aan bovenstaande voorwaarden? Ga dan terug naar de pagina Rijbewijs, maak een afspraak en kom langs in het gemeentehuis.

Wat kost het?

De kosten voor het online verlengen van uw rijbewijs zijn € 51,11. 

Let op! Naast deze kosten betaalt u bij de fotograaf nog extra kosten voor de pasfoto en het verwerken van de handtekening.

Hoe de online aanvraag precies werkt, kunt u zien in de instructievideo van de RDW.