Wat is het?

Om een horecabedrijf te kunnen exploiteren heeft u een drank- en horecavergunning of een exploitatievergunning nodig.

Hoe werkt het?

 

Wanneer is de exploitatievergunning nodig?

Als u geen alcoholische dranken schenkt en een broodjeszaak, cafetaria, friettent, ijssalon, of restaurant wilt starten of deze gaat overnemen.

Wanneer is de drank- en horecavergunning nodig?

Wordt er alcohol geschonken om ter plaatse te nuttigen dan is een drank- en horecavergunning nodig.

Tevens zijn in beide situaties de Bibob-beleidsregels van toepassing.

Wat moet ik doen?

U kunt het aanvraagformulier downloaden via de snelbalie vergunningen met daarbij tevens de Bibob-vragenlijst. 

Let op:

Het aanvraagformulier kunt u ingevuld en ondertekend per mail terugsturen naar de gemeente, maar de Bibob-vragenlijst dient u uit te printen en in een gesloten enveloppe naar de gemeente te sturen of af te geven aan de balie.

aanvraag exploitatievergunning

Wat kost het?

€ 545,00