Exploitatievergunning
Wat is het?
Om een horecabedrijf te kunnen exploiteren heeft u een drank- en horecavergunning of een exploitatievergunning nodig.
Hoe werkt het?
Wanneer is de exploitatievergunning nodig?
Als u geen alcoholische dranken schenkt en een broodjeszaak, cafetaria, friettent, ijssalon, of restaurant wilt starten of deze gaat overnemen.
Wanneer is de drank- en horecavergunning nodig?
Wordt er alcohol geschonken om ter plaatse te nuttigen dan is een drank- en horecavergunning nodig.
Tevens zijn in beide situaties de Bibob-beleidsregels van toepassing.
Wat moet ik doen?
U kunt het aanvraagformulier downloaden via de snelbalie vergunningen met daarbij tevens de Bibob-vragenlijst.
Let op:
Het aanvraagformulier kunt u ingevuld en ondertekend per mail terugsturen naar de gemeente, maar de Bibob-vragenlijst dient u uit te printen en in een gesloten enveloppe naar de gemeente te sturen of af te geven aan de balie.
Wat kost het?
€ 545,00