Als u iets bent verloren, kunt u hiervan aangifte doen bij de gemeente, niet bij de politie.

Verloren voorwerp melden

U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Hoe werkt het?

Neem contact op met de gemeente. De gemeente bewaart alle gevonden voorwerpen. Heeft de gemeente uw voorwerp? Dan krijgt u het voorwerp mee. Anders doet u aangifte van uw verloren voorwerp. U krijgt een oproep als de gemeente denkt dat uw voorwerp gevonden is.

  • U kunt de aangifte via de website doorgeven, deze telefonisch doorgeven via (040) 208 34 44 of u kunt een afspraak maken om persoonlijk aangifte te doen bij de balie van het gemeentehuis.
  • Bent u sleutels kwijt? Kom naar het gemeentehuis en neem, indien mogelijk, uw reservesleutel(s) mee. U hoeft geen aangifte te doen. Er worden geen sleutels geregistreerd.
  • Bent u een OV-chipkaart kwijt? Meer informatie vindt u op www.ov-chipkaart.nl of bel (030) 320 04 02. U hoeft geen aangifte te doen.

Aangifte doen bij de politie

  • Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. U kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook via een online aangifte.
  • Naast de aangifte bij de politie raden wij u aan om ook bij de gemeente aangifte te doen. Mocht uw gestolen voorwerp alsnog ingeleverd worden bij de gemeente, dan nemen wij contact met u op.
  • Soms moet u ook naar de politie als u uw identiteitsbewijs kwijt bent geraakt. Dit hangt ervan af waar u het bent kwijtgeraakt of waar u woont. In bepaalde gemeenten hoeft u niet eerst naar de politie. U doet dan wel aangifte bij de gemeente.