Start werkzaamheden Waalreseweg

Op maandag 20 september starten de werkzaamheden aan de Waalreseweg. 

Het gaat om het deel vanaf de Markt tot aan het Prinses Irene Brigadeplein. De werkzaamheden duren tot medio november en zijn onderdeel van het Masterplan Centrum.

Op het weggedeelte wordt de rijbaan vernieuwd en versmald; er geldt sinds juli immers eenrichtingsverkeer. Door het versmallen komt er ruimte voor bredere trottoirs aan beide zijden én een prachtige bomenrij.

Vanwege de werkzaamheden wordt het weggedeelte vanaf de Markt tijdelijk afgesloten. Vanzelfsprekend wordt het verkeer omgeleid. Deze routes worden met duidelijke borden aangegeven. Het Prinses Irene Brigadeplein (de parkeerplaats achter de Valkenstaete) blijft gedurende de werkzaamheden natuurlijk bereikbaar. In voorbereiding op de werkzaamheden worden in week 37 (van 13 tot 19 september) al enkele proefsleuven gegraven. Deze hebben te maken met het verleggen van kabels en leidingen, onder meer in verband met de aanleg van een ondergrondse container.

Over het Masterplan Centrum

Met het Masterplan Centrum werkt de gemeente Valkenswaard aan de toekomst van Valkenswaard. Doel is meer sfeer, beleving en groen en minder autoverkeer in het centrum. In plaats daarvan komt er juist meer plek voor voetgangers en fietsers. Daarvoor investeren we in uitstraling en nieuwe inrichting. Straten, pleinen en parkeerterreinen gaan op de schop. Het winkelhart wordt groener en compacter.

Meer informatie?

Wilt u de nieuwsbrief over de ontwikkelingen van het Masterplan Centrum digitaal ontvangen? Mail naar cvo@valkenswaard.nl. Kijk voor meer info over het programma www.valkenswaard.nl/masterplan.