Wat is het?

Heeft u een parkeerboete ontvangen en heeft u daar vragen over? Neem bij een naheffingsaanslag contact op met de gemeente. Bij een aankondiging van beschikking kunt u contact opnemen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Bovenaan de bon ziet u of het een naheffingsaanslag of een aankondiging van beschikking betreft. Als u geen of te weinig parkeergeld betaalt, dan krijgt u een naheffingsaanslag.

Een aankondiging van beschikking krijgt u voor een overtreding voor bijvoorbeeld foutparkeren. U betaalt de aankondiging van beschikking aan het CJIB.

Hoe werkt het?

Bij een naheffingsaanslag krijg u binnen enkele weken een "duplicaat naheffingsaanslag" van Cannock Chase thuisgestuurd. U hoeft hier niet op te wachten. U kunt de naheffingsaanslag ook per pin bij de balie van het gemeentehuis betalen. Neem dan wel uw naheffingsaanslag mee.

Heeft u vragen over de betaling van de naheffingsaanslag, dan kunt u bellen met Cannock Chase Public met telefoonnummer 088 - 11 68 234 of via een e-mail aan teamparkeren@cannockchase.nl

Bij een aankondiging van beschikking krijgt u binnen enkele weken een beschikking thuisgestuurd van het CJIB.

Wat moet ik doen?

Bezwaar

Let op: Alleen tegen een naheffingsaanslag kunt u bezwaar maken bij de gemeente.

Wilt u bezwaar maken tegen een beschikking van het CJIB, dan kan dat via de website van het CJIB.

DigiDBezwaar maken op naheffingsaanslag parkeerbelasting

Beschikt u niet over een DigiD, dan kunt u ook schriftelijk bezwaar indienen. Stuur uw bezwaarschrift binnen 6 weken na dagtekening van de naheffingsaanslag naar:

Gemeente Valkenswaard
T.a.v. de heffingsambtenaar
Postbus 10.1005550 GA 
Valkenswaard

Hebt u een betaalbewijs of andere documenten die uw bezwaar kunnen ondersteunen? Maak een kopie van de bewijsstukken (bij schriftelijk bezwaar) of scan deze als u het bezwaar digitaal indient en stuur de stukken mee.

Wat kost het?

De kosten van een naheffingsaanslag voor 2024: € 76,70