Wil je graag beter Nederlands leren of juist schrijven? Jezelf redden met rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Kom dan naar DigiTaalhuis Valkenswaard!

In het DigiTaalhuis helpen deskundige vrijwilligers je op weg naar activiteiten of trainingen die bij jouw vraag passen. Je vindt er leermateriaal en kunt er andere mensen ontmoeten. Ook ben je er welkom als je een taalmaatje zoekt of meer wilt weten over inburgeren.

Je vindt het DigiTaalhuis bij in de bibliotheek. Op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur is er een spreekuur. Daar kun je vragen stellen en advies krijgen.

Samen zorgen we ervoor dat ook jij een e-mail kan schrijven op de computer of een formulier kunt invullen voor de Belastingdienst. Of we helpen je bij het leren voorlezen van de (klein)kinderen, beter rekenen of het lezen van correspondentie van organisaties. Wat je doel ook is, kom langs!

In totaal hebben circa 170.000 Brabanders moeite met lezen en schrijven. Zij zijn tussen de 16 en 65 jaar oud. Kom ook en zorg voor jezelf!

Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Contact

Digitaalhuis (in de bibliotheek)
De Hofnar 12
5554DA Valkenswaard
Telefoon: 06-45209453 (bij voicemail: spreek gerust uw bericht in)

Openingstijden

  • Donderdag 10.00-12.00 uur

Het DigiTaalhuis Valkenswaard is een initiatief van meerdere organisaties. Zij hebben in een overeenkomst vastgelegd wat ze willen bereiken en hoe ze gaan samenwerken. De gemeente Valkenswaard, Cordaad Welzijn, Stichting Lezen & Schrijven, Taalkracht en Bibliotheek De Kempen zijn allen partners.