Samen sterk voor een veilige buurt!

Via de BuurtWhatsApp kunnen buurtbewoners samen een oogje in het zeil houden, om elkaar en de politie snel te kunnen waarschuwen bij een verdachte situatie. Hierdoor kunnen burgers nu zelf een groot gebied in de gaten houden en zorgen zij voor meer ogen en oren voor de politie. Grote kans dan ook dat ze uw wijk over zullen slaan, wanneer ze zien dat er een BuurtWhatsApp groep actief is!

Benieuwd of er al BuurtWhatsApp-groepen in uw wijk actief zijn?

Kaart BuurtWhatsApp groepen in Valkenswaard

Rol gemeente

Het oprichten van een BuurtWhatsApp groep is een initiatief wat door de inwoners van Valkenswaard zelf opgestart wordt. Vanuit de gemeente ondersteunen wij onze inwoners op de volgende manieren:

  • Het aanbieden van een handreiking, met handige tips, adviezen en spelregels voor het opstarten van een WhatsApp groep.
  • Het uitreiken van ‘Attentie! WhatsApp buurtpreventie’ deurstickers, waarmee men kan laten zien lid te zijn van een BuurtWhatsApp groep.
  • Het uitreiken van een Attentie! WhatsApp buurtpreventie’ bord, die op een belangrijk punt in de wijk geplaatst kan worden. Nadat een groep actief is en volgens de 'spelregels' werkt kan deze groep bij de gemeente hiervoor een aanvraag indienen.

 SAAR-Methode

BuurtWhatsApp groepen werken veelal volgens de SAAR-Methode. Zie de handreiking voor een verdere verduidelijking van deze methode.

Hoe kunt u meedoen?

Is er in uw wijk nog geen groep actief? Wees vrij om er dan zelf een op te starten met behulp van de handleiding.

Om uw bestaande of nieuwe WhatsApp-groep aan te melden bij de gemeente en voor meer informatie, kunt u contact opnemen met:
Afdeling Openbare Orde en Veiligheid
Telefoon: (040) 2083444
Mail: marly.ottenheijm@valkenswaard.nl

Voorbeeld WhatsApp bericht