Wat is het?

U kunt bij ons tegen betaling verschillende soorten bouwtekeningen opvragen. Bouwtekeningen kunt u nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, klussen in uw pand zoals bijvoorbeeld het leggen van een vloer, of als u uw pand gaat verkopen. Van sommige panden zijn er maar beperkte of zelfs geen gegevens aanwezig. 

De oudere bouwdossiers tot en met 1999 zijn deels overgedragen aan het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven (RHCe). Bouwdossiers tot en met 1999 zijn ook bij het RHCe op te vragen via www.rhc-eindhoven.nl/contactformulier 

Wat moet ik doen?

Als particulier dient u de aanvraag in met DigiD. U betaalt vooraf met iDeal.

DigiD linkaanvraag particulier

Als bedrijf dient u de aanvraag in met EHerkenning. U betaalt vooraf met iDeal.

eHerkenning linkaanvraag bedrijf

Wat kost het?

Voor het opzoeken van informatie en het verstrekken van digitale kopieën van dossiers e.d. zijn kosten verschuldigd. Deze zijn terug te vinden in de legesverordening.

Ongeacht het resultaat bedraagt het starttarief voor het aanvragen van een bouwtekening(en) € 25,40. Wilt u van meerdere adressen dossierinformatie ontvangen, dan berekenen wij per adres het tarief van € 25,40.

Legesverordening

Inzage verleende vergunningen

Verleende vergunningen zijn te raadplegen via de website van de overheid. U kunt zich hierop abonneren op de berichtenservice zodat u een e-mail ontvangt wanneer er een besluit is gepubliceerd dat van toepassing is op uw (woon)omgeving. 

Berichten Overheid.nl

Op dit moment worden er nog geen documenten behorende bij verleende vergunningen gepubliceerd. Als u interesse heeft in inzage in verleende vergunningen of bouwplannen kunt u telefonisch contact opnemen via nummer (040) 2083444.