Centrumgebied

ParkeertarievenTijd
€ 0,6060 minuten
€ 2,40120 minuten
€ 4,00180 minuten
€ 5,60240 minuten
Maximale parkeertijd240 minuten

Overig gebied

ParkeertarievenTijd
€ 1,5060 minuten
€ 3,00120 minuten
Dagkaart à € 3,0024 uur

Parkeertijden

Op de parkeerautomaten staan de tijden waarop betaald parkeren geldt.
Op koopzondagen hoeft niet betaald te worden, dit valt onder de noemer 'zon- en feestdagen'.

Mobiel parkeren

Maakt u voor betaald parkeren in het centrum van Valkenswaard al gebruik van mobiel parkeren? U kunt kiezen uit alle Nederlandse aanbieders en een paar die ook in België actief zijn.

Betaal nooit meer teveel
Parkeergeld betalen via uw mobiel heeft een aantal voordelen: u heeft geen muntgeld meer nodig, geen kaartje uit de automaat en betaalt alleen voor de échte parkeertijd.

Hoe werkt mobiel parkeren?

Stap 1: Parkeerplaats

U parkeert op één van de terreinen voor betaald parkeren in Valkenswaard. Iedere parkeerautomaat heeft een x-cijferig nummer (parceercode of zonenummer). Dit heeft u nodig bij stap 2. Vaak geeft de aanbieder automatisch al de code aan van de plek waar u op dat moment parkeert.

Stap 2: Inchecken

Check in met uw mobiel via bellen, SMS, mobiel internet of smartphone-app. De parkeertijd start als u de parkeercode of het zonenummer doorgeeft.

Stap 3: Parkeertijd stoppen

U stopt de parkeertijd door weer uit te checken met uw mobiel. Zo betaalt u nooit teveel parkeergeld en voorkomt u een boete.

Stap 4: Afrekenen

Afhankelijk van de aanbieder betaalt u de parkeerkosten maandelijks of (twee)wekelijks via uw bankrekening of creditcard.

Aanbieders

U kunt kiezen uit de volgende aanbieders: ANWB parkeren, Ease2pay, EasyPark, GoSparc, MKB Brandstof, Multi Tank card, My Order, ParkD, Park-line, Parkmobile, Parksen, Q-park, SMS Parking, Stadsparkeren, Sunhill, Ulu en Yellowbrick. Op de website vergelijkmobielparkeren(externe link) kunt u de grootste landelijke aanbieders met elkaar vergelijken. 

Kosten per aanbieder

Er zijn vaak eenmalige kosten verbonden aan de registratie bij een provider. Daarnaast rekenen de meeste providers een geringe provisie op elke parkeeractie, bovenop de geldende parkeertarieven die in het betreffende betaald parkeergebied gelden. Voor meer informatie over de kosten voor mobiel parkeren kunt u terecht bij de providers die in Valkenswaard actief zijn.U vindt hierover ook informatie op de onafhankelijke website van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten, ofwel SHPV(externe link). Klik op de site op het tabblad voor providers(externe link) . Daar staat onderaan de pagina een kostenvergelijking van de deelnemende aanbieders.