Als u, als 65+, nog zo lang mogelijk onafhankelijk en zelfstandig wilt blijven, is het brede preventieprogramma Maak Rimpels iets voor u. Het wordt gratis aangeboden door uw gemeente, in samenwerking met de ziektekostenverzekeraars en huisartsenorganisaties, u betaalt alleen de koffie en thee.

Maak Rimpels bestaat uit vier programmaonderdelen: “Positieve Gezondheid”, we komen vier keer bij elkaar om inzicht te krijgen in en bewust te worden van onze brede gezondheid. “Digivaardigheid”, we ontdekken in zes bijeenkomsten de smartphone, “surfen” veilig op het internet en introduceren nuttige apps om zelfstandig en actief te blijven. “Vitaliteit”, we verbeteren in twee keer acht bijeenkomsten onze balans, kracht en flexibiliteit onder begeleiding van een ervaren beweegcoach, omdat samen bewegen zoveel leuker is. En “Samenredzaamheid”, door de bijeenkomsten ontstaat er een mooi en warm groepsproces waarin er naar elkaar omgekeken wordt en waarin de hulp vraag gesteld durft te worden, in vier bijeenkomsten maken we afspraken met elkaar en leren we digitaal in verbinding te blijven met de groep.  

Wanneer

We starten het programmaonderdeel “Positieve Gezondheid” op Dinsdagmorgen 20 februari van 11.00 – 12.30 uur.

De Positieve Gezondheid vervolgbijeenkomsten worden op dezelfde tijd en locatie gehouden op 27 februari, 19 en 26 maart.

Locatie

Buurthuis ’t Huukske in de huiskamer aan de Klappermanstraat 17 in Valkenswaard.

In samenwerking met Buurtvereniging ’t Huukske en Rondom Het Park.

Inschrijven

Voor aanmeldingen of voor vragen kunt u terecht bij Anne-Marie Klaassen 06 21 71 25 69.

U kunt zich ook aanmelden via de website van Maak Rimpels maakrimpels.nl(externe link) via de knop “inschrijvingen”.