Nooit eerder sloten zoveel organisaties zich bij elkaar aan om samen te werken aan een gezond Valkenswaard.

Grote en kleine organisaties die allemaal op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het welzijn in onze gemeente, namen op 23 februari deel aan een online kick-off. De aanleiding van deze kick-off was het landelijke Preventieakkoord tegen alcohol, drugs en overgewicht. Valkenswaard sluit zich hierbij aan, maar vond wel dat de thema’s eenzaamheid en psychische gezondheid ook veel aandacht moeten krijgen. De organisaties maken nu samen uitvoeringsplannen die, juist nu, de inwoners van Valkenswaard helpen bij het vinden van een gezonde levensstijl.

“Er gebeurt al veel moois waar we mee verder kunnen”

De kick-off werd geopend door Mieke Theus, wethouder zorg en welzijn, die vertelde dat vertelde dat we in Valkenswaard sowieso al een vliegende start kunnen maken. “Er zijn al mooie initiatieven en samenwerkingsverbanden in de gemeente. Onder de noemer ‘Valkenswaard oog voor iedereen’ geven we extra aandacht aan deze initiatieven. Het lokaal preventieakkoord biedt een mooie kans om de diverse thema’s nog beter met elkaar te verbinden en onze samenwerking een extra boost te geven”, aldus de wethouder die het ook roerend eens was met de deelnemers die ervan overtuigd zijn dat door beter samen te werken nog veel winst behaald kan worden om Valkenswaard gezonder te maken.

Aan de kick-off namen onder andere deel: fysiotherapeuten, sportverenigingen, wijkcommissies, leefstijlcoaches, huisartsen, onderwijs GGzE, Cordaad en ondernemers.

Was u/uw organisatie niet aanwezig, maar wil u toch deelnemen? Dat kan nog steeds. Neem hiervoor contact op met de formateur: m.de.kroes@ggdbzo.nl of 088-0031358.