Wil je meer geld overhouden aan het eind van de maand? Wil je gebruik maken van de sociale voorzieningen en hulpregelingen waar je recht op hebt? Wil je advies krijgen van een deskundige over je financiële situatie? Dan is de Voorzieningenwijzer iets voor jou!

De Voorzieningenwijzer is een online tool die je in een paar minuten laat zien welke landelijke en Valkenswaardse steunmaatregelen er voor je zijn. Denk aan toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Je kunt ook tips krijgen om te besparen op je vaste lasten, zoals energie, verzekeringen en belastingen.

Je kunt de Voorzieningenwijzer gratis en anoniem gebruiken op www.datgeldtvoormij.nl/valkenswaard(externe link). Als je wilt, kun je ook een gratis adviesgesprek aanvragen bij Cordaad Welzijn. Zij kunnen je helpen om de voorzieningen aan te vragen of om je budget op orde te krijgen. Je kunt telefonisch een afspraak maken met Cordaad via nummer 040-2046614. Bellen kan op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.