Sportgala 2020

Sportgala 2019

Valkenswaardse sportkampioenen van 2018 gehuldigd

In een bomvolle theaterzaal van Cultuurcentrum de Hofnar, werd op 18 januari het Sportgala Valkenswaard 2019 gehouden. Tijdens een spectaculaire show werd Sven van Mierden verkozen tot Sportman van 2018. Van Mierden dankt deze titel onder meer aan zijn winst op het ONK motorcross en zijn prestaties bij de Dutch Masters of Motorcross en Red Bull Knock Out. Powerliftster Pleun Dekkers prolongeerde haar titel als Sportvrouw van het jaar, vanwege haar negende plek op het WK powerliften. Ze deed dit met een Nederlands record.

De titel Sportteam van 2018 ging naar het 4e elftal van RKVV Dommelen wat na enkele tweede plaatsen eindelijk het kampioenschap wist te veroveren.
Beer van Beurden en Janne Slegers werden respectievelijk Sportjongen en Sportmeisje van het jaar. Beer wist topprestaties te leveren in drie wielerdisciplines. Hij werd namelijk Nederlands kampioen veldrijden en mountainbike, en werd 4e op het NK wegwielrennen. Janne viel op het Brabants Kampioenschap zwemmen negen keer in de prijzen en pakte titels in vier verschillende categorieën.

Huub Bergmans werd Seniorsporter van 2018 door met het Nederlands team de titel te Nation Veteran Cup Petanque/Jeu de Boules in de wacht te slepen.
Jeugdsportteam 2018 werd MC1 van hockeyvereniging H.O.D. Valkenswaard, dankzij het door hen behaalde kampioenschap. Een deel van dit team werd naast dit succes op het veld bovendien ongeslagen kampioen in de zaalcompetitie.

Het programma werd omlijst door sportieve optredens van Dansschool Backstage en Arte Favola. De muzikale optredens werden verzorgd door Duo MeNu. Voorafgaand aan het gala kregen alle sportkampioenen bovendien een sportpenning uitgereikt uit handen van wethouder Theo Geldens, als blijk van waardering voor hun prestaties. De winnaars van de sportprijzen zijn bepaald door een deskundige en onafhankelijke jury, bestaande uit een vertegenwoordiging vanuit sport, overheid en media.

Heeft u het evenement gemist? Of was u erbij, maar wilt u nog even nagenieten? Bekijk dan de aftermovie. Alle gemaakte foto's zijn te vinden op de Facebook pagina.

  • Fotoalbum

    Bekijk de foto’s en herbeleef het Sportgala Valkenswaard

  • Facebook

    Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het Sportgala, via de Facebook-pagina