Nationale Diabetes Challenge

Dit jaar zal vanuit gemeente Valkenswaard in samenwerking met studenten van de Fontys sporthogeschool de nationale diabetes challenge worden georganiseerd.

De nationale diabetes challenge is een challenge van 20 weken waarin we al wandelend aan de slag gaan om samen met diabetes patiĆ«nten een actieve en gezonde levensstijl aan te nemen. De nationale diabetes challenge is een initiatief van de Bas van de Goor foundation, met de nationale diabetes challenge wil de Bas van de Goor foundation de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes verbeteren door middel van wekelijkse wandelingen.  

De nationale diabetes challenge is een wandel evenement van 20 weken. Tijdens deze 20 weken wordt er 1 keer per week met een groep gewandeld om zo te trainen voor het slot evenement. De eerste wandeltraining zal plaats vinden op dinsdag 23 april van om 19:00 uur. Na deze eerste training zal er iedere week op dinsdag om 19:00 uur gewandeld worden met de groep deelnemers. Het uiteindelijke doel is om in de nationale diabetes week van 25 t/m 28 september vier dagen achtereenvolgende te wandelen met de groep, met als afsluiter het nationale diabetes challenge festival in Den Haag op 28 september, hier zullen alle deelnemers van de nationale diabetes challenge (ondertussen 160 locaties!) de laatste kilometers met elkaar wandelen.

De eerste nationale diabetes challenge is georganiseerd in 2015 met 125 deelnemers, in 2018 waren er ruim 4000 deelnemers! Wij als sportief Valkenswaard kijken we dan ook naar uit om de nationale diabetes challenge tot een nog mooier succes te maken dan voorgaande jaren. En dit doen wij graag samen met u!

Wilt u graag meer informatie over de nationale diabetes challenge en hoe wij als sportief Valkenswaard dit gaan invullen? Kom dan op dinsdag 9 april 2019 naar onze informatie / kick off avond. dit zal plaatsvinden bij zwembad de Wedert en we beginnen om 19:00 met onze voorlichting. Na deze voorlichting kunt u zich ook meteen inschrijven!

Inschrijven