Van 6 juni tot en met 30 juni vindt de Textiel Race Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard plaats. Veertien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel!

Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 6 juni en 30 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek.

U kunt helpen!

Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life.

De scholen die in Eindhoven meedoen, zijn: Saltoschool Hanevoet, Basisschool Rapenland, School voor Speciaal Basisonderwijs de reis van Brandaan, Kindcentrum de Boog, Saltoschool de Klimboom, Wethouder van Eupenschool, Basisschool de Bijenkorf en Basisschool St Antonius. In Geldrop-Mierlo doen Basisschool de Regenboog, Basisschool t Klokhuis en Basisschool de Kersentuin mee. In Valkenswaard doen Basisschool de Pionier en Basisschool de Belhamel mee.

De Textiel Race Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard is een initiatief van Gemeente Eindhoven, Gemeente Geldrop-Mierlo, Gemeente Valkenswaard en Cure Afvalbeheer.