Samen Valkenswaardig, het eerste brede samenwerkingsverband in Valkenswaard gericht op duurzaamheid, heeft de derde prijs gewonnen in de categorie ‘Out of The Box’ bij de landelijke Awards voor Duurzaamheid. Deze awards zijn een initiatief van onder meer Big Improvement Day, United Consumers, Vote Company en de Plastic Soup Foundation. Met de prijs willen de initiatiefnemers een podium bieden aan uitblinkende groene initiatieven om daarmee ook anderen te inspireren.

Samen Valkenswaardig is een community waar nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan, waar duurzame initiatieven worden gepromoot en waar iedereen uit Valkenswaard kan meedoen. Het doel is om alle Valkenswaardenaren te inspireren tot het maken van duurzame keuzes, met mooie acties, lokale voorbeelden en vooral veel positieve energie. De partners van Samen Valkenswaardig zijn: Ecotuinderij De Weitens, Tuincentrum Coppelmans Valkenswaard, IVN Valkenswaard-Waalre, Gemeente Valkenswaard, Kringloopwinkel en werkplaats Verderest Valkenswaard, woningcorporatie Woningbelang, Bibliotheek De Kempen (Valkenswaard), Duurzaam adviesbureau Slimmergroen, Voedselbos T Mortelke en inwoners initiatief Energiek Valkenswaard.

De jury van de Awards voor Duurzaamheid(externe link) was onder de indruk van de open communicatie en de impact van Samen Valkenswaardig. Het initiatief laat zien dat duurzaamheid niet alleen gaat over het milieu, maar ook over de kracht van samen. Samen Valkenswaardig is een voorbeeld van hoe een gemeente samen met haar inwoners, ondernemers en organisaties kan werken aan een groene toekomst.

Alle partners van Samen Valkenswaardig zijn natuurlijk erg trots op deze prijs, die een mooie erkenning is voor hun inzet en betrokkenheid. Ze bedanken de vakjury en nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen op hun website valkenswaardig.nl(externe link) of sociale media kanalen facebook.com/valkenswaardig(externe link) en instagram.com/valkenswaardig(externe link) om meer te weten te komen over hun activiteiten en projecten. Samen gaan we dit doen, samen zijn wij Valkenswaardig!