Vanaf dinsdag 14 juni voert de gemeente onderhoud uit aan het fietspad over de Malpie. Het betreft de tweede- en tevens laatste fase van het groot asfaltonderhoud waarmee in november 2021 een start is gemaakt.

Deze tweede fase heeft betrekking op het gehele fietspad tussen de Molenstraat in Valkenswaard en de Dorpsstraat in Borkel. De werkzaamheden duren tot en met dinsdag 21 juni. 

Tijdens de eerste fase in november is over het grootste deel van het traject de bovenste asfaltlaag vernieuwd. In deze laatste fase wordt een groot aantal reparaties uitgevoerd, met name in het meest kwetsbare gebied dat is gelegen in het gebied met droge heide ter hoogte van het Groot Malpieven. Na het uitvoeren van de reparaties zal over de volledige lengte van het fietspad een nieuwe oppervlakbehandeling worden aangebracht. Deze is vergelijkbaar met het fietspad van- en naar Lage Heide in Dommelen, tussen de Kromstraat en Het Broek.

Afsluiting

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad geheel afgesloten voor voetgangers en fietsers. Fietsverkeer wordt omgeleid via De Hoeve, Maastrichterweg, Abdijweg en Dorpsstraat. Er bestaat tijdens de werkzaamheden geen andere fietsroute over de Malpie in verband met de aanwezige kwetsbare natuur.

Vragen

Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer R. Jacobs van de gemeente via telefoonnummer (040) 208 3798, of per email naar rob.jacobs@valkenswaard.nl