Zorg en ondersteuning (Wmo)

Uw gezondheid is belangrijk en daar wilt u goed voor zorgen. Maar soms lukt u dat niet alleen. Bijvoorbeeld omdat u (chronisch) ziek bent, hulpbehoevend wordt, een beperking heeft of psychische hulp nodig heeft. We bekijken samen wat u zelf kunt en wat uw familie, buren of kennissen kunnen doen. 

In Valkenswaard hebben wij oog voor iedereen. Dus als het om uw gezondheid gaat, is het belangrijk dat u de juiste ondersteuning krijgt. Op de sociale kaart vindt u toegankelijke voorzieningen, zoals: Hulp bij administratie, burenhulp, thuiszorg, maaltijdservices, ontmoetingsmogelijkheden in de wijk, Automaatje, DigiTaalhuis, Alzheimer café.

Is er meer nodig om u te ondersteunen? Dan kunt u contact met ons opnemen. U bespreekt dan samen met een consulent welke hulp(middelen) nodig is en hoe die het beste gegeven kan worden. Dit is maatwerk en voor iedereen anders. Samen met u stelt de consulent een plan op om u te ondersteunen en helpen we u bij het aanvragen van hulp(middelen). Ook kunt u kosteloos een cliëntondersteuner laten aansluiten. Omdat we met veel organisaties samenwerken, kunnen we de juiste antwoorden op uw vraag geven.

Vertraging behandeling meldingen

Heeft u onlangs een melding gedaan? Vanwege enorme drukte in het aanbod van meldingen duurt het momenteel langer om een afspraak met u in te plannen. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is. Onze excuses hiervoor. Wij doen er alles aan om uw melding toch zo snel mogelijk in behandeling te nemen.

Procedure Wmo melding

Voorbeelden van ondersteuning

Eigen bijdrage

Voor de meeste Wmo ondersteuning betaalt u een eigen bijdrage van maximaal € 19,00 per maand. Er zijn echter een paar uitzonderingen:

  • voor Beschermd Wonen betaalt u een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen of vermogen;
  • voor een rolstoel betaalt u geen eigen bijdrage;
  • de kosten voor een gehandicaptenparkeerplaats- of kaart staan onder het kopje benoemd.