Wandeling van de maand november: Ommetje Valkenswaard

28 oktober 2016 - Elke maand roepen we in de gemeente Valkenswaard een wandeling uit tot wandeling van de maand. In november is dat het ‘Ommetje Valkenswaard’. 

Ommetjes

Nu het steeds vroeger donker wordt, is een ommetje een ideale wandeling om even een frisse neus te halen. Ommetjes zijn leuke, korte wandelingen die u de mogelijkheid bieden om direct vanuit de bebouwde kom het buitengebied in te lopen en te genieten van de prachtige natuur die volop aanwezig is in onze gemeente.

Wandelaar bepaalt zelf route ommetje

Het ommetje Valkenswaard is niet één vastgestelde wandeling. Er zijn diverse mogelijke routes, die lopen via het wandelknooppuntensysteem, herkenbaar aan de groen/gele bordjes. Via deze knooppunten kunt u als wandelaar uw eigen ommetje rond het dorp bepalen.

Een brochure van het ommetje Valkenswaard, met een overzichtskaartje en een korte toelichting op de bezienswaardigheden, is voor € 0,50 te koop bij het VVV-kantoor aan de Markt in Valkenswaard.
Naast het ommetje Valkenswaard, kunt u daar ook terecht voor een ommetje Borkel & Schaft en een ommetje Dommelen.

Wandelgemeente van het jaar

Valkenswaard is door wandelkrant ‘Te Voet’ uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar. Dat komt doordat er heel veel wandelmogelijkheden zijn in de gemeente. Wandelaars kunnen kiezen uit een ruim aanbod van ommetjes, themawandelingen, begeleide wandelingen en nog veel meer. Meer informatie kunt u vinden op de website www.vvvvalkenswaard.nl.