Wandeling van de maand december: Sigarenmakerij en Valkerij

02 december 2016 - Elke maand roepen we in de gemeente Valkenswaard een wandeling uit tot wandeling van de maand. In december is dat de ‘Sigarenmakerij en Valkerij Wandelroute Valkenswaard’.

Valkerij en Sigarenmakerij

Valkenswaard heeft in zijn bestaan twee belangrijke historische ontwikkelingen doorgemaakt, de valkerij en de sigarenmakerij. Deze geven de gemeente haar unieke identiteit. Beide aspecten worden in het Valkerij en Sigarenmakerij Museum in Valkenswaard gevisualiseerd. Bezoekers van het museum kunnen als aanvulling op hun museumbezoek de wandeling ‘Sigarenmakerij en Valkerij Wandelroute Valkenswaard’ maken. De wandeling kan ook afzonderlijk gemaakt worden. Hij voert door het centrum en laat wandelaars kennismaken met de geschiedenis van Valkenswaard, die op dit moment buiten het museum nog zichtbaar is. De route verbindt het verleden met het hedendaagse Valkenswaard. Ze is niet alleen interessant voor bezoekers van buiten, maar biedt ook inwoners de mogelijkheid om het eigen verleden op een speelse en artistieke wijze te beleven.

Brochure wandelroute

De brochure van de Sigarenmakerij en Valkerij Wandelroute Valkenswaard is in december gratis verkrijgbaar bij het Sigarenmakerij en Valkerijmuseum en bij het VVV-kantoor aan de Markt in Valkenswaard. De brochure bevat een routebeschrijving met overzichtskaartje en een uitgebreide toelichting op de bezienswaardigheden en geschiedenis van Valkenswaard.

Wandelgemeente van het jaar

Valkenswaard is door wandelkrant ‘Te Voet’ uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar. Dat komt doordat er heel veel wandelmogelijkheden zijn in de gemeente. Wandelaars kunnen kiezen uit een ruim aanbod van ommetjes, themawandelingen, begeleide wandelingen en nog veel meer. Meer informatie kunt u vinden op de website www.vvvvalkenswaard.nl.