Wandeling van de maand augustus: centrumwandeling

Elke maand wordt een wandeling in Valkenswaard uitgeroepen tot wandeling van de maand. Deze maand is het de Centrumwandeling. Dit is een cultuurhistorische wandeling door het centrum onder begeleiding van een enthousiaste gids. De gids vertelt alles over de rijke historie en de bezienswaardigheden tijdens deze leuke en interessante wandeling van ongeveer 1,5 uur.

Deze wandeling wordt elke zaterdag om 13.30 uur gestart. Het VVV-kantoor op de Markt is het vertrekpunt. Aanmelden kan tot een half uur voor starttijd. De kosten bedragen €3,50 per persoon en €1,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Tot en met 29 oktober wordt deze wandeling georganiseerd. 

Speurtocht voor kinderen

Er is ook een variant voor kinderen; speurend wandelen rond de Valkenswaardse Markt.
Tijdens het wandelen maken de kinderen opdrachten. De uitkomst daarvan vormen een woord dat met Valkenswaard te maken heeft. Als ze het goede antwoord hebben, krijgen ze een presentje. Een folder met de speurtocht is vanaf augustus voor € 1,50 te koop bij het VVV kantoor op de Markt. 

Breek de Week Kids

Op woensdagmiddag 31 augustus maakt de speurtocht deel uit van Breek de Week Kids. 
Dit kinderevenement bestaat uit een gevarieerd activiteitenprogramma op de woensdagmiddagen in de zomervakantie, voor kinderen vanaf 4 jaar. Breek de Week Kids duurt van 14.00 tot 16.00 uur en deelname is gratis! 

Wandelgemeente van het jaar

Valkenswaard is door wandelkrant ‘Te Voet’ uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar! Dat komt door dat er heel veel wandelmogelijkheden zijn in de gemeente. Wandelaars kunnen kiezen uit een ruim aanbod van ommetjes, themawandelingen, begeleide wandelingen en nog veel meer. Meer informatie kunt u vinden op de website www.vvvvalkenswaard.nl of telefoonnummer: (040) 201 51 15.