Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Wat is bijzondere bijstand?

Wat is bijzondere bijstand?

Individuele bijzondere bijstand is een vergoeding voor noodzakelijke kosten ontstaan door bijzondere omstandigheden. U kunt deze kosten niet zelf betalen. Hiervan moet u bewijsstukken inleveren, of een verklaring van een behandelaar.

Van belang is ook dat deze kosten niet op een andere manier kunnen worden vergoed, bijvoorbeeld door uw zorgverzekering.

Voor uitgaven die iedereen heeft, krijgt u geen bijzondere bijstand. Zoals: eten, kleding, huur en de aanschaf van een koelkast of wasmachine of de kosten voor de inrichting van uw woning. Wanneer er bijzondere omstandigheden zijn, kan het mogelijk zijn om voor noodzakelijke kosten wel bijzondere bijstand te ontvangen.