Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Wanneer moet ik mijn vermogen (spaargeld) gebruiken voor de kosten?

Wanneer moet ik mijn vermogen (spaargeld) gebruiken voor de kosten?

Wanneer u bijzondere bijstand aanvraagt, kijkt de afdeling Werk en Inkomen naar de hoogte van uw vermogen. Blijkt dat u de kosten met uw spaargeld kunt betalen Dan ontvangt u minder of geen bijzondere bijstand.

Een deel van uw vermogen hoeft u niet te gebruiken voor de kosten waarvoor u bijzondere bijstand aanvraagt. Dit heet het 'vrij te laten vermogen'. Alles wat u boven dit bedrag aan spaargeld bezit, moet u echter gebruiken om de kosten zelf te betalen.

Hoe hoog uw 'vrij te laten vermogen' is, is afhankelijk van uw situatie. In 2017 bedraagt het ‘vrij te laten vermogen’ voor een alleenstaande € 5.940,00, voor een alleenstaande ouder € 11.880,00 en voor gehuwden € 11.880,00.

Bij kosten voor de inrichting van uw woning of bij kosten van vervanging van duurzame gebruiksgoederen zoals een koelkast of wasmachine, bedraagt het ‘vrij te laten vermogen’ een kwart van de hierboven genoemde bedragen.