Hondenspeelweiden

In september 2020 is als proef een hondenspeelweide aangelegd in het parkje tussen de Warande, het oude spoor en de Van de Venstraat. Nu, een jaar later, wordt bekeken of die speelweide bevalt en of op meer plekken in het dorp zo’n speelplek voor honden kan komen.

Een hondenspeelweide is een omheind veldje waar honden onaangelijnd kunnen trainen en spelen, en waar hondenbezitters elkaar kunnen ontmoeten. In sommige speelweiden staan toestellen om met de hond behendigheidsoefeningen te doen. In de gemeente Valkenswaard moeten honden bij het uitlaten altijd aangelijnd zijn. Een hondenspeelweide is dus ideaal voor wie de hond dicht bij huis los wil laten lopen en spelen. Een hondenspeelweide is nadrukkelijk géén poepveldje.

Hondenspeelweide Warande

Meer speelweiden?

Is er in Valkenswaard behoefte aan meer omheinde hondenspeelweiden? De gemeente gaat nu, een jaar na aanleg, onderzoeken hoe de speelweide aan de Warande bevalt. Wordt deze goed gebruikt en kan er op meer plekken in het dorp zo’n speelplek voor honden komen?

Sinds de aanleg van de hondenspeelplek aan de Warande, kreeg de gemeente al verzoeken uit het Wilhelminapark, Dommelen, de wijk Kerkakkers en de Willibrorduslaan om ook daar een hondenspeelweide aan te leggen. Een aantal Valkenswaardse hondenbezitters heeft dus behoefte aan meer speelweiden.

Enquête gesloten

Vanaf 14 tot en met 28 september konden voorbijgangers en gebruikers van de hondenspeelweide in het Warandeparkje deelnemen aan een enquête. Ook kon de enquête online ingevuld worden. De gemeente bedankt iedereen die de enquête heeft ingevuld en hun mening heeft gegeven. De resultaten worden verwerkt om zo een weloverwogen besluit te nemen over de vervolgstappen.