Speelplekken en hondenspeelweiden

De gemeente Valkenswaard past alle kinderspeelplekken aan. De kernen Borkel en Schaft en Valkenswaard zijn afgerond. Dommelen bestrijkt een groot gebied met zo’n 40 speelplekken. Daarom werken we hier met vier deelgebieden en is voor elk deelgebied een werkgroep gevormd. In Dommelen zijn de speelplekken in de deelgebieden afgerond, behalve in de wijk Schepelweijen en de speelplek aan de Hyacinthlaan (in Dommelen zuid)

De gemeenteraad heeft een Speelruimte- en Beheerbeleid vastgesteld. Het college heeft een besluit genomen over de wijze waarop dit beleid uitgevoerd wordt. Zo is het toegankelijk maken van de speelplekken één van de speerpunten. De gemeente wil wijkorganen en (andere) inwoners zoveel mogelijk betrekken bij de uitvoering van het beleid. De aanpassingen aan de speelplekken lopen uiteen van het verwijderen van het hekwerk tot een complete renovatie. Enkele locaties blijven zoals ze zijn. Ook zullen speelplekken moeten verdwijnen.

 • Speelplekken deelgebied Schepelweijen

  De ontwerpen voor de speelplekken in de Schepelweijen staan online. U kunt reageren tot 14 december.

 • Hondenspeelweiden

  In september 2020 is als proef een hondenspeelweide aangelegd in het parkje tussen de Warande, het oude spoor en de Van de Venstraat. Nu, een jaar later, wordt bekeken of die speelweide bevalt en of op meer plekken in het dorp zo’n speelplek voor honden kan komen.

 • Meester Tonplein (in deelgebied Schepelweijen)

  De werkzaamheden aan het ‘Meester Tonplein’ zijn bijna klaar. De opening staat gepland op woensdag 9 maart 2022 om 12.00 uur. 

 • Speelplekken deelgebied Dommelen Zuid

  Met inzet van een werkgroep en bewoners uit de buurt heeft de gemeente Valkenswaard de speelplekken in Dommelen Zuid aangepast.