Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Mobiel parkeren

Maakt u voor betaald parkeren in het centrum van Valkenswaard al gebruik van mobiel parkeren? U kunt kiezen uit alle Nederlandse aanbieders en een paar die ook in België actief zijn.

Betaal nooit meer teveel

Parkeergeld betalen via uw mobiel heeft een aantal voordelen: u heeft geen muntgeld meer nodig, geen kaartje uit de automaat en betaalt alleen voor de échte parkeertijd.

Hoe werkt mobiel parkeren?

Stap 1: Parkeerplaats

U parkeert op één van de terreinen voor betaald parkeren in Valkenswaard. Iedere parkeerautomaat heeft een x-cijferig nummer (parceercode of zonenummer). Dit heeft u nodig bij stap 2. Vaak geeft de aanbieder automatisch al de code aan van de plek waar u op dat moment parkeert.

Stap 2: Inchecken

Check in met uw mobiel via bellen, SMS, mobiel internet of smartphone-app. De parkeertijd start als u de parkeercode of het zonenummer doorgeeft.

Stap 3: Parkeertijd stoppen

U stopt de parkeertijd door weer uit te checken met uw mobiel. Zo betaalt u nooit teveel parkeergeld en voorkomt u een boete.

Stap 4: Afrekenen

Afhankelijk van de aanbieder betaalt u de parkeerkosten maandelijks of (twee)wekelijks via uw bankrekening of creditcard.

Aanbieders

U kunt kiezen uit de volgende aanbieders: ANWB parkeren, Ease2pay, EasyPark, GoSparc, MKB Brandstof, Multi Tank card, My Order, ParkD, Park-line, Parkmobile, Parksen, Q-park, SMS Parking, Stadsparkeren, Sunhill, Ulu en Yellowbrick. Op de website vergelijkmobielparkeren kunt u de grootste landelijke aanbieders met elkaar vergelijken. 

Kosten per aanbieder

Er zijn vaak eenmalige kosten verbonden aan de registratie bij een provider. Daarnaast rekenen de meeste providers een geringe provisie op elke parkeeractie, bovenop de geldende parkeertarieven die in het betreffende betaald parkeergebied gelden. Voor meer informatie over de kosten voor mobiel parkeren kunt u terecht bij de providers die in Valkenswaard actief zijn.U vindt hierover ook informatie op de onafhankelijke website van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten, ofwel SHPV. Klik op de site op het tabblad voor providers . Daar staat onderaan de pagina een kostenvergelijking van de deelnemende aanbieders.