Zonnepanelen kopen via De Groene Zone

Dit item is gearchiveerd op 07-10-2019.

9 september 2019 - Vorig jaar is het project De Groene Zone van start gegaan. Valkenswaard is één van de 12 gemeenten die meedoen met dit project, waarmee inwoners snel en gemakkelijk zonnepanelen kunnen laten plaatsen zonder eigen investering. In Valkenswaard kunnen nog huishoudens meedoen en worden voorzien van duurzame zonne-energie.

Hoe het werkt

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in. De gemeenten schieten de bedragen voor levering en plaatsing voor. Dit betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks bij de gemeente af. U krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen zonne-energie op. Al vanaf de 1e maand heeft u financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan uw huidige elektriciteitsrekening.

1000e zonnepaneelinstallatie De Groene Zone

Naast gemeente Valkenswaard doen de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Someren, Son en Breugel en Waalre mee met het Regionaal Zonnepanelenproject. In de zomer werd de 1000e zonnepaneelinstallatie van De Groene Zone geplaatst in Eindhoven, een mijlpaal van het project.

Interesse?

Meer informatie of wilt u zich aanmelden? Kijk op www.degroenezone.nl. Let op: per gemeente zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.