Wijkcommissie het Gegraaf wint Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee 2016.

Dit item is gearchiveerd op 20-09-2018.

28 juni 2017 - Voor het twaalfde opeenvolgende jaar organiseerde de gemeente Valkenswaard in samenwerking met Cordaad Welzijn de uitreiking van de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee Valkenswaard.

Die uitreiking vond op dinsdagavond 27 juni plaats tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in Cultuurcentrum De Hofnar. De avond stond in het teken van dank en waardering voor alle vrijwilligers die zich in de gemeente Valkenswaard belangeloos inzetten voor organisaties, verenigingen, buurten en voor individuele inwoners. De avond begon om 19.30 uur. Rond 22.00 uur reikte burgemeester en juryvoorzitter, drs. A.B.A.M. Ederveen, de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee 2016 uit aan de winnaar: Wijkcommissie ‘het Gegraaf’.

Motivatie jury

De jury heeft de Vrijwilligerstrofee 2016 toegekend aan Wijkcommissie ‘het Gegraaf’, omdat zij al jaren ontzettend goed werk doet in hun wijk, met een grote groep vrijwilligers. Ze organiseert vele activiteiten voor jong en oud, zoals de jaarlijkse Speeldag voor de jeugd, het sociale contact in de wijk rondom burenhulp en ontmoeting en koffieochtenden in de Hijskraan.De commissie informeert wijkbewoners over dit alles door middel van een nieuwsbrief die de zij eens in de paar maanden opstelt en huis aan huis bezorgt in het Gegraaf en via haar website en Facebookpagina.

Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee

Dit jaar wordt voor de twaalfde keer de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee uitgereikt. De Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee wordt uitgereikt aan één van de genomineerde vrijwilligersorganisaties of groepen, of aan een persoon/personen, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de Valkenswaardse gemeenschap.

Op de foto : Burgemeester drs. A. Ederveen te midden van leden van Wijkcommissie het Gegraaf (Winnaar Vrijwilligerstrofee 2016) en- rechts van hem - de 3 overige genomineerden: Peter vd Broek, Dennis van Gerwen en een vertegenwoordigster van Inloop De Boei.- Foto: Jurgen van Hoof.