Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Wegafsluiting Heikantstraat in Waalre

Update 6 mei 2020 - In de periode van 18 mei tot en met 13 juli is de kruising Heikantstraat- Burgemeester Uijenstraat in Waalre niet toegankelijk voor (doorgaand) verkeer. Verkeer vanuit Veldhoven (via Onze Lieve Vrouwedijk) en Valkenswaard (via Heikantstaat) wordt via borden omgeleid.

De werkzaamheden starten al op maandag 11 mei met het kappen van bomen en verwijderen van groen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden het fietspad en trottoir blijven gebruiken.

De gemeente Waalre legt een infiltratieriool aan en past tegelijkertijd de kruising zo aan, dat verkeer niet linksaf kan slaan vanaf de Heikantstraat naar de Burgemeester Uijenstraat. Dit gebeurt om sluipverkeer uit de woonstraten van Waalre-Dorp te weren. De werkzaamheden zorgen er voor dat al het verkeer op dat deel van de Traverse (Traverse=Onze Lieve Vrouwedijk, Bergstraat, Wollenbergstraat en Heikantstraat binnen de bebouwde kom van Waalre) gedurende de werkzaamheden is gestremd. Dit betekent dat het doorgaand verkeer vanuit Valkenswaard en Veldhoven dat over de Traverse wil rijden, omgeleid wordt via de Eindhovenseweg/N69.

Minder (sluip)verkeer

In 2021 wordt de Traverse vervolgens omgebouwd tot 30 km-weg, waardoor het doorgaand sluipverkeer geweerd wordt uit de dorpskern en er zo’n 30% minder verkeer zal rijden.
Wilt u meer weten, kijk dan op www.duurzaamdoorwaalre.nl