Wandeling van maart: Vogelhuttenpad

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

01 maart 2017 - Elke maand roepen we in de gemeente Valkenswaard een wandeling uit tot wandeling van de maand. In maart is dat het Vogelhuttenpad. 

Vanuit de vogelkijkhutten langs de route geniet u van een prachtig uitzicht en de vele vogelsoorten die zich in de natuur in en om Valkenswaard ophouden.

Route

De route is minimaal 5,7 en maximaal 13 km lang en loopt via knooppunten door typisch Brabants landschap van bos, heide en ven. Het aanbevolen startpunt van de wandeling is het parkeerterrein van ’t Oude Wandelpark aan de Eindhovenseweg. Een deel van de route gaat langs de oevers van de Tongelreep. Door aanleg van slingers in de Tongelreep meandert het riviertje meer en stroomt langzamer. Ook is er een vistrap aangelegd. De wandeling is voor 1,95 euro te koop bij VVV Valkenswaard.

Wandelgemeente van het jaar

Valkenswaard is door wandelkrant ‘Te Voet’ uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar! Dat komt doordat er heel veel wandelmogelijkheden zijn in de gemeente. Wandelaars kunnen kiezen uit een ruim aanbod van ommetjes, themawandelingen, begeleide wandelingen en nog veel meer. Meer informatie vindt u op de website www.vvvvalkenswaard.nl.