Vuurwerk tijdens jaarwisseling. Ruim jij daarna mee op?

Dit item is gearchiveerd op 03-01-2019.

10 december 2018 - Gezellig, schoon én veilig het nieuwe jaar in, dat willen we toch allemaal?

Wethouder Theo Geldens, portefeuillehouder van beheer openbare ruimte en dierenwelzijn: “Ik roep alle inwoners op: Doe mee aan onze vuurwerkopruimactie. Zorg samen met ons voor een schone straat én voorkom vuurwerkongevallen. Als u vuurwerk afsteekt houd dan ook rekening met (huis)dieren. Dan wordt het een heel ‘schôn’ Nieuwjaar in Valkenswaard!”

Tijden afsteken vuurwerk

Ook dit jaar geldt dat u vuurwerk mag afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Opruimen afval en extra veegronde

Vanuit ‘Schoon Valkenswaard’, ons gemeentelijk zwerfvuilprogramma organiseren wij dit jaar voor de tweede keer de pilot opruimactie vuurwerkafval. We vragen iedereen in onze gemeente om op Nieuwjaarsdag vanaf 12.00 uur mee te helpen het vuurwerkafval op te vegen. Zodat aan het einde van de dag de omgeving mooi, schoon en veilig is. De medewerkers van de gemeente zorgen woensdag 2 januari voor een extra veegronde.

Ophalen vuurwerkafvalzakken vanaf 2 januari

Op alle woonadressen in de gemeente Valkenswaard valt binnenkort een brief met een 100% gerecyclede vuurwerkafvalzak in de brievenbus. Medewerkers van de Ergon verspreiden deze brief 10 tot en met 31 december. De Ergon helpt de gemeente bij de actie; van het vullen van de enveloppen en het bezorgen daarvan, tot aan de inzameling. Het ophalen van de (gele)zakken start 2 januari om 8.00 uur en gaat de dagen daarna door tot alle zakken zijn opgehaald. Wilt u de zakken zoveel mogelijk bij elkaar plaatsen, bijvoorbeeld op de hoek van uw straat? U mag er dit jaar ook losse vuurwerkpotten bij zetten.

Informatie

Meer informatie over bijvoorbeeld veilig aanschaffen en afsteken van vuurwerk, legale verkooppunten, maximaal toegestane hoeveelheid en verkoopdagen vindt u in het pdf-bestand onderaan deze webpagina.

Te downloaden: