Vrachtwagenverbod bij De Vest voorlopig gehandhaafd

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

16 februari 2017 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft vandaag een verkeersbesluit genomen om het verbodsbord voor doorgaand vrachtverkeer op de kruising Europalaan en De Vest, bij de turborotonde, iets langer te laten staan. Het doorgaande vrachtverkeer kan dan tijdelijk nog niet van de zuidkant van Valkenswaard naar het noorden rijden, andersom kan dit wel. Het betreft een tijdelijke maatregel voor het zuidelijk deel van de Europalaan.

Veiligheid

De reden voor dit besluit is, om de verkeersveiligheid gedurende de wegwerkzaamheden aan de Europalaan te kunnen blijven waarborgen. De borden zijn voor de tijdelijkheid van maximaal vier maanden geplaatst zonder dat hier een verkeersbesluit aan ten grondslag lag, omdat deze op basis van de BABW (Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) zijn geplaatst. Vandaar dat er voor de verlenging nu wel een verkeersbesluit moest worden genomen.

Aanleiding voor het collegevoorstel met betrekking tot het vrachtwagenverbod op het zuidelijk deel van de Europalaan vormde de door bewoners aangekaarte onveiligheid die in hun ogen is ontstaan op de Leenderweg. Dit als gevolg van het vrachtwagenverbodsbord ter hoogte van de Leenderweg die doorgaand vrachtwagenverkeer (noord-zuid) verbiedt op het zuidelijk wegvak van de Europalaan. Het verbodsbord op de kruising Leenderweg en Europalaan is sinds gisteren daarom meteen wel verwijderd.

Werkzaamheden Europalaan

Naar verwachting gaat op donderdag 23 februari de kruising Eindhovenseweg en Europalaan open voor het verkeer. Tijdens carnaval ligt het werk vervolgens even een weekje stil. Daarna worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Het betreffen de laatste werkzaamheden aan de bestrating, riolering en aanplant. De oplevering van de Europalaan staat gepland voor de week na Pinksteren, week 20.