Voorlopige oplevering multifunctioneel sportcentrum De Wedert op 28 maart

Dit item is gearchiveerd op 26-04-2019.

26 maart 2019 - Donderdag 28 maart vindt de voorlopige oplevering plaats van het multifunctionele sportcentrum De Wedert op sportpark Den Dries.

De bouw van het sportcentrum startte in maart vorig jaar en is binnen een jaar afgerond. Wethouder Theo Geldens van Sport is erg tevreden met de oplevering: “Geheel volgens planning.”

De komende maanden wordt de nieuwe sporthal, kleedkamers en horecavoorziening verder ingericht. Sportverenigingen en beheerders nemen het sportcentrum op 1 mei in gebruik. Op zaterdag 25 mei is dan de officiële opening voor het publiek.

Aanwinst voor de gemeente

Het nieuwe sportcomplex bestaat uit een sporthal van 28 x 48 x 7 meter, een gerenoveerd binnenbad met nieuwe kleedvoorziening, een buitenbad waar groot onderhoud aan gepleegd is, een nieuwe centrale entree en bijbehorende horeca en inpassing van een fysiotherapiepraktijk. Wethouder Geldens: “Het nieuwe sportcomplex is meer dan een sporthal en zwembad. In combinatie met het buitenbad is er een plek gecreëerd waar inwoners samen kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten. Valkenswaard is hiermee als gemeente buitengewoon aantrekkelijk voor jongeren en jonge gezinnen. Daar ben ik erg blij mee. Een aanwinst voor onze gemeente!”