Vooraankondiging 2 oktober open dag nieuwe N69

Dit item is gearchiveerd op 16-10-2021.

16 september 2021 - De aanleg van de nieuwe N69 is voortvarend verlopen. Op 18 oktober wordt deze echt opengesteld voor auto’s en vrachtwagens. Zou u niet van de mogelijkheid willen gebruik maken om erover heen te fietsen of te wandelen? Dat kan maar 1 keer. Namelijk op zaterdagmiddag 2 oktober. Vanwege corona wordt geadviseerd goed op uw gezondheid te letten en drukte te vermijden. Toch willen we u de datum wel  laten weten.

In de ochtend is de officiële opening door de provincie. Daarna mag iedereen met de fiets of te voet de nieuwe N69 bewonderen, steppend of rolschaatsend. Dringend verzoek om niet met de auto te komen, want er is nauwelijks parkeergelegenheid.

Tijdens het aanleggen van de weg zijn heel veel bijzondere duurzame innovatieve technieken en materialen gebruikt. Als u voorbij zoeft met de auto, heeft u er geen idee van. Daarom staan op 2 oktober ledschermen, informatieborden en verschillende collega’s klaar om uit te leggen wat stil asfalt is, welke innovaties zijn gebruikt. Smalle bruggen. Fietsbruggen die 3D zijn geprint van beton. Rekening houdend met oeverzwaluwen, vleermuizen. U kunt het zo gek niet bedenken. De provincie heeft dit georganiseerd. Voor jongeren is het heel interessant om te bekijken. Misschien gaat uw (klein)zoon of -dochter straks wel studeren in onze Brainport Regio en werken? Een aanwinst voor de toekomst. Zet 2 oktober in uw agenda, vanaf ca. 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de actuele tijden later op www.grenscorridorn69.nl .