Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Viering Boomfeestdag Valkenswaard op 22 maart

Dit item is gearchiveerd op 16-12-2019.

10 maart 2017 - Ook dit jaar neemt de gemeente Valkenswaard, samen met het IVN, afdeling Valkenswaard-Waalre, deel aan de landelijke Boomfeestdag op woensdag 22 maart.

Sinds 2016 schenkt de gemeente op deze speciale dag een boom aan een basisschool binnen de gemeente.

Boomfeestdag 2017 in Dommelen

Dit jaar is basisschool Agnetendal aan het Helenadal 20 in Dommelen aan de beurt voor de viering van de Boomfeestdag. Op het voorplein van de school staat een prunusboom die door ziekte aan vervanging toe is. Een mooie reden om deze boom te vervangen op Boomfeestdag. Op verzoek van de school komt de nieuwe boom op een iets andere plek, zodat het voetbalveld beter te gebruiken is. De nieuwe boom is een lindesoort die zo gekweekt is dat hij geen drup geeft. Deze lindesoort staat in onze gemeente nog niet in het openbaar gebied en is dus nieuw voor Valkenswaard. Lindes geven een mooie bloesem waar bijen op af komen.

Een aantal leerlingen van groep 7 en 8 doet mee aan de plantdag. De kinderen zijn uitgekozen omdat zij heel geïnteresseerd zijn in groen.

Op 22 maart om 11.30 uur planten wethouder Mart Wijnen en enkele leerlingen van groep 7 en 8 de lindeboom aan de voorzijde van basisschool Agnetendal aan het Helenadal 20 in Dommelen.

Voorafgaand aan het planten maken vrijwilligers van het IVN met de leerlingen een wandeling door Dommelen. Tijdens deze wandeling krijgen de leerlingen uitleg over de bomen en planten in de omgeving, waaronder een aantal monumentale bomen. Ook komt het thema ‘bomen verbinden’ aan bod. Dit is het thema van deze 60e Boomfeestdag.