Vervangen verkeerslichten Leenderweg - De Smelen - Den Haas

Bekijk de afbeelding op groter formaat

3 mei 2021 - Op maandag 10 mei start de gemeente Valkenswaard met het vervangen van de verkeersregelinstallatie op de kruising Leenderweg - De Smelen - Den Haas.

De installatie is aan vervanging toe. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer 6 weken tot medio juni.

Werkzaamheden

Naast het vernieuwen van de gehele installatie, pakken we ook de rest van de kruising aan. Hoewel de beschikbare ruimte beperkt is, zullen we diverse verbeteringen doorvoeren aan voet- en fietspaden. Ook krijgt het kruisingsvlak een nieuwe laag asfalt.

Wegafsluiting en omleidingen

Om veilig te kunnen werken is het helaas noodzakelijk om wegen af te sluiten. We willen tijdens de werkzaamheden het verkeer op de Leenderweg in twee richtingen doorgang verlenen. De aansluiting van Den Haas en De Smelen op de Leenderweg wordt afgesloten voor auto’s en vrachtwagens. De ontsluiting van de straten in Turfberg Noord en Turfberg Zuid kan dus tijdelijk niet plaatsvinden via deze kruising.

Voetgangers en fietsers worden niet omgeleid. Voor hen wordt een tijdelijke verkeersregelinstallatie geplaatst om de Leenderweg veilig over te kunnen steken.

Wij proberen de overlast die deze afsluiting met zich meebrengt tot een minimum te beperken.

Bereikbaarheid

  • Voor Turfberg Noord gelden tijdelijke omleidingen voor het autoverkeer via de Valkenierstraat richting Europalaan en via Merendreef richting de Eindhovenseweg-Europalaan.
  • Voor Turfberg Zuid moet het autoverkeer gebruik maken van een route via de John F. Kennedylaan en via de Wolbergstraat.

Ook de buurt- en lijnbussen volgen tijdens de afsluiting een gewijzigde route via de Europalaan. Vervoerder Bravo publiceert informatie over de omleiding en tijdelijke haltes op www.bravo.info.

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen nog over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer R. Jacobs via telefoonnummer (040) 2083444, of per e-mail rob.jacobs@valkenswaard.nl.