Verlichting fietspad naast gedeelte van Maastrichterweg

Dit item is gearchiveerd op 01-08-2021.
Bekijk de afbeelding op groter formaat

14 juni 2021 - Afgelopen week is Enexis gestart met de uitvoering van het project 'licht aan op de Maastrichterweg'.

Hieraan ligt een door de gemeenteraad aangenomen motie ten grondslag. Er komen lichtmasten bij het tweezijdig fietspad naast het gedeelte van de Maastrichterweg tussen de Hoeve in Valkenswaard en de Abdijweg in Borkel en Schaft. Elke 100 meter wordt een mast geplaatst met vleermuisvriendelijke oriëntatieverlichting.

Enexis verwacht dat eind deze maand 22 van de 41 geplande lichtmasten in werking zijn. Deze komen in het gedeelte van de Maastrichterweg tussen huisnummer 120 en Maastrichterweg 235 (tegenover). In dat gedeelte ligt al een OV-kabel vanwege de lichtmasten die er staan bij de kruisingen met andere wegen.

Helaas kan Enexis door capaciteitsproblemen het project niet in één keer afronden. Daarom komen de overige 19 lichtmasten pas begin volgend jaar. Deze komen aan het weggedeelte tussen de kruising met de Hoeve en Maastrichterweg 120 en vanaf Maastrichterweg 235 (tegenover) tot aan de rotonde bij de Abdijweg. Enexis zal hier eerst een OV-kabel aanleggen. 

Met vragen kunt u terecht bij P. Hoeks, senior beheerder team Beheer en Uitvoering. Hij is van maandag tot en met woensdag te bereiken op telefoonnummer (040) 2083593.