Valkenswaardse horeca toegankelijk voor iedereen?

Dit item is gearchiveerd op 22-04-2019.

22 maart 2019 - Vanaf maandag 25 maart bezoeken vrijwilligers van Platform gehandicapten Valkenswaard, KansPlus en SeniorenBelang, in enkele weken 77 horecabedrijven in Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft.

Bij deze bezoeken gaan de vrijwilligers met horeca-ondernemers in gesprek over de toegankelijkheid van hun zaak voor álle bezoekers. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om mensen die moeilijk ter been of rolstoelgebonden zijn, maar óók om blinden en slechtzienden, slechthorenden en mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen wil immers graag kunnen genieten van het goede dat de horeca te bieden heeft!

Genoemde vrijwilligers werken als projectgroep Agenda 22 samen met de gemeente om te bereiken dat heel Valkenswaard ‘(toegankelijk) voor Iedereen’ is. Dit is ook de titel van een flyer, uitgegeven door de gemeente, die bij de bezoeken aan de ondernemers wordt uitgereikt.

Wat is Agenda 22?

U mag er als inwoner van Valkenswaard van uitgaan dat u de kans krijgt om mee te doen aan de samenleving in onze gemeente, óók als u een beperking heeft.

Iedere gemeente in Nederland heeft de opdracht om zoveel mogelijk te voorkómen dat mensen met een beperking worden uitgesloten. Die opdracht komt voort uit het VN-verdrag over rechten van mensen met een beperking. Nederland ondertekende dit verdrag in 2016 met de bedoeling om zo weinig mogelijk obstakels op te werpen voor deze mensen. Dit is samengevat in 22 regels, de zogenaamde Agenda 22.

De gemeente heeft een leidende rol in het realiseren van de Agenda 22, maar wij kunnen dat uiteraard niet alleen. Daarom vragen wij hulp van organisaties, ondernemers zoals horeca en winkeliers en inwoners.
 

Informatie

Meer weten? U vindt de informatie op toegankelijkheid en agenda 22. Daar vindt u ook een reactieformulier om een idee met ons te delen of een vraag te stellen. Wij horen graag van u!

Foto: Koninklijke Horeca Nederland