Valkenswaard onderzoekt hondenspeelweiden

Bekijk de afbeelding op groter formaat

14 september 2021 - Is er in Valkenswaard behoefte aan meer omheinde hondenspeelweiden?

Op dit moment is er één zo’n weide, namelijk in het parkje bij de Warande. De gemeente gaat onderzoeken of die speelweide goed gebruikt wordt en of er op meer plekken in het dorp zo’n speelplek voor honden kan komen.

Een hondenspeelweide is een omheind veldje waar honden onaangelijnd kunnen trainen en spelen, en waar hondenbezitters elkaar kunnen ontmoeten. In sommige speelweiden staan toestellen om met de hond behendigheidsoefeningen te doen. In de gemeente Valkenswaard moeten honden bij het uitlaten altijd aangelijnd zijn. Een hondenspeelweide is dus ideaal voor wie de hond dicht bij huis los wil laten lopen en spelen. Een hondenspeelweide is nadrukkelijk géén poepveldje.

Meer speelweiden?

In september vorig jaar is als proef een hondenspeelweide aangelegd in het parkje tussen de Warande, het oude spoor en de Van de Venstraat. Nu, een jaar later, wordt bekeken of die speelweide bevalt. Sinds de aanleg kreeg de gemeente al verzoeken uit het Wilhelminapark, Dommelen, de wijk Kerkakkers en de Willibrorduslaan om ook daar een hondenspeelweide aan te leggen. Een aantal Valkenswaardse hondenbezitters heeft dus behoefte aan meer speelweiden.

Vul de enquête in, geef uw mening

Wat vindt u ervan? Dat wil de gemeente graag weten. Vanaf 14 tot en met 28 september kunnen voorbijgangers en gebruikers van de hondenspeelweide in het Warandeparkje deelnemen aan een enquête. Bij de speelweide wordt een bord geplaatst met een QR-code. Wie die code scant met zijn telefoon wordt meteen doorgeleid naar de informatie op de gemeentewebsite over speelplekken en hondenspeelweiden en onder het hoofdstuk hondenspeelweide staat de link naar een korte vragenlijst. Woont u in een andere wijk en wilt u ook een hondenspeelweide in uw buurt (of juist niet), stuur dan vóór 28 september een mail naar speelplekken@valkenswaard.nl.

Ga verder naar meer informatie over dit onderwerp en de link naar de enquête

De gemeente hoopt dat veel mensen de enquête invullen en hun mening geven, zodat ze een weloverwogen besluit kan nemen over vervolgstappen.