Valkenswaard doet mee aan Landelijke Opschoondag

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

21 maart 2017 - Op zaterdag 25 maart is het Landelijke Opschoondag. In de gemeente Valkenswaard doen hier diverse particulieren en organisaties aan mee.

Niet alleen op 25 maart, maar ook in de dagen hieraan voorafgaand.
Het thema van de Landelijke Opschoondag dit jaar is ‘Eén buurt, één missie’. Want samen schoonmaken gaat niet alleen sneller, het is ook veel leuker!

In onze gemeente heeft Wijkcommissie Kerkakkers haar wijk aangemeld als Supporter van Schoon onder vermelding van de slogan: “Hee doe de mee?”. Ook basisschool de Pionier en dagbesteding De Biezenrijt van Lunet Zorg, doen met de gemeente mee. Net als Wildbeheer Eenheid Zuidoost Kempen (=jagersorganisatie) en enkele inwoners die individueel op pad gaan om zwerfafval op te ruimen in hun omgeving.

Het uitgangspunt van Nederland Schoon is simpel: als we het schoonhouden, hoeven we het ook niet op te ruimen. Wij geloven dat het prettiger leven is in een zwerfafvalvrije omgeving. Nederland schoon houden is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. En als het schoon is, doe je vanzelf je best om het schoon te houden. Onbewust weet eigenlijk iedereen dat het zo werkt.

Activiteiten in Valkenswaard

In de gemeente Valkenswaard zijn er de volgende activiteiten rondom de Opschoondag:

  • Woensdag 22 maart: Medewerkers van Dagbesteding De Biezenrijt van Lunet Zorg, gaan ’s middags met een groep cliënten de wijk in om zwerfafval op te ruimen
  • Donderdag 23 maart gaan de groepen 4 en 5 van basisschool De Pionier ‘s middags, samen met medewerkers van de gemeente en wijkcommissie Kerkakkers, de wijk in om zwerfaval op te ruimen. Vooraf worden de leerlingen door middel van een educatieve speurtocht bewust gemaakt van zwerfafval.
  • Zaterdag 25 maart gaan leden van de Wijkcommissie Kerkakkers, samen met medewerkers van de gemeente en wijkbewoners om 10.00 uur de wijk in vanaf het  Inloophuis aan de Kardinaal de Jongstraat 6. Wilt u ook een handje helpen met het opruimen van zwerfafval? Kom dan ook en sluit aan. De actie duurt op zaterdag tot 13.00 uur.

De gemeente Valkenswaard zorgt voor de benodigde materialen en het afvoeren van het verzamelde afval.